Finale američke NFL lige, poznatije kao Super Bowl, s velikim nestrpljenjem čekali su ljubitelji američkog fudbala, ali i obožavaoci dobrog ritma kako bi videli spektakularno najavljen nastup, ujedno i povratak, kraljice popa – Madone (Madonna).

Dok su se timovi odmarali na poluvremenu, a članovi ekipe “Patriota” (The New England Patriots) još uvek mislili da su šanse za pobedu na njihovoj strani, Madona je, kao da joj vreme za penziju nije nimalo blizu, preuzela binu i odskakala skoro svaki sekund svog dvanaestominutnog nastupa. Nakon pesme “Vogue”, ritmu Madoninog hita “Music” pridružile su se, svima poznate, strofe numere “Sexy and I know It” grupe LMFAO. U koreografiji za novi singl “Give Me All Your Luvin” nastupile su navijačice među kojima su se posebno isticale pevačice M.I.A. i Niki Minaž (Nicki Minaj). Atmosferom na bini, na samom kraju šoua, zavladali su stihovi pesme “Like a Prayer” koje su uglas pevali članovi hora, pevač Si Lo Grin (Cee Lo Green) i, naravno, kraljica nastupa – Madona.

Nakon što ste imali prilike da pogledate ovogodišnji šou sa poluvremena Super Bowla, mi vas podsećamo na muzičare koji su proteklih godina imali prilike da učestvuju na jednom od najvećih sportskih događaja:

1. Super B. Majkl Dzekson Madonna: I’m the Queen of Pop and I Know It

Kralj popa, Majkl Džekson (Michael Jackson) 1993. godine

2. Super B. Britni Madonna: I’m the Queen of Pop and I Know It

Britni Spirs (Britney Spears), njen tadašnji momak Džastin Timberlejk (Justin Timberlake), reper Neli (Nelly) i frontmen grupe Aerosmith Stiven Tajler (Stiven Tyler) nastupili su 2001. godine

3. Super B. U2 Madonna: I’m the Queen of Pop and I Know It

Na poluvremenu Super Bowla 2002. godine pred publikom je nastupila grupa U2 i svoj nastup posvetila žrtvama stradalim u terorističkom napadu koji se dogodio 11. septembra 2001. godine (9/11). Ovaj mini koncert je 2009. godine proglašen najboljim muzičkim poluvremenom u istoriji Super Bowla

4. Super B. Janet Madonna: I’m the Queen of Pop and I Know It

Nastup Dženet Džekson (Janet Jackson) i Džastina Timberlejka 2004. godine spada u jedan od najkontroverznijih muzičkih poluvremena u istoriji ovog sportskog događaja

5. Super B. Pol McC Madonna: I’m the Queen of Pop and I Know It

Pol Makartni (Paul McCartney) 2005. godine

6. Super B. Rolling Stones Madonna: I’m the Queen of Pop and I Know It

Grupa The Rolling Stones 2006. godine

7. Super B. Prince Madonna: I’m the Queen of Pop and I Know It

Ljubitelji američkog fudbala su 2007. godine imali prilike da na poluvremenu Super Bowla vide pevača Prinsa (Prince) kao i da uživo čuju pesmu “Purple Rain”

8. Super B. Brus S Madonna: I’m the Queen of Pop and I Know It

Brus Springstin (Bruce Springsteen) 2009. godine

9. Super B. BEP Madonna: I’m the Queen of Pop and I Know It

Grupa Black Eyed Peas 2011. godine nastupila je zajedno sa Slešom (Slash), nekadašnjim gitaristom benda Guns ‘N’ Roses

Madona će u okviru ovogodišnje turneje 11. juna nastupiti u Zagrebu.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Comments