Wannabine moje slatke, iza nas je jedna od najburnijih sedmica što se tiče domaćeg show bizz-a. Ma koliko se mi trudile da ne pratimo dogodovštine srpskog jet-seta po ovdašnjim copy-paste portalima, sve smo se zanimale za zdravlje najvećeg Medijskog Šamana i ishod ljubavne drame Delfina i Barbike što su po sebi istetovirali labudove.

Elem, uređivačka politika srpskih medija je takva, da se kao naslovi mogu podmetnuti plitke insinuacije često besmislene koliko i dijete holivudskih zvezda. Naravno da znamo da je većina tračeva puštena smišljeno i sistematski, međutim neki od njih vređaju i ispodprosečnu inteligenciju. No, krenimo redom.

Vest o trovanju Medijskog Šamana dotakla je čak i instruktore joge, i uzevši u obzir pisanija novinara i komentare čitalaca, suština izgleda ovako…

Medijski Šaman onemoćao od prekovremenog rada je transportovan u bolnicu u kojoj ubrzo pravi žurku za svoj rođendan i ponosno pozira s dignutim palcem nedvosmisleno poručujući  ’’Vratiću se jači nego ikad!’’. Još ni balone sve nije probušio kada mu je saopšteno da je trovan. Avaj! Koji bi zločinački um to pomislio? Svastika i pašenog, rukovođeni promišlju njegove tašte koja posećuje vračare i hodže. Supruga je naravno isključena iz svake sumnje uprkos tome što su je članovi porodice izveštavali o tome kako nameravaju da rasprodaju Šamanovu imperiju. Priča dobija epitet nadrealnog uzevši u obzir da se Šaman i pašenog nisu sreli godinama iako je pašenog bio zaposlen u jednoj od filijala Šamana. Komplikovano? I ja kažem. Šaman nam zatim otkriva kako su u zaveru uključeni i njegovi zaposleni, i da će stotinu njih dobiti otkaz zbog tračeva koje su širili o njemu. I taman, sestrice slatke, ako ste se zapitale koji dušmanin prisluškuje svoje zaposlene, otkriću vam tajnu: skoro svaki! Gotovo svaka jača firma ima kamere, prisluškuje telefonske razgovore, a korporativni računari pamte šifre i svako otkucano slovo. Tako da, ako smatrate da je autfit gazdine žene pogodan za branje bostana, pst! Ili ćete i same morati brati neobran kako bi se prehranile.

Da se mi vratimo na priču. Mnogo nelogičnosti i besmislica, a pozadina bode oči koliko i scenografije Šamanovih emisija dobar ukus. Čovek je bolestan, to je neosporno, i nikako ne sme biti predmet podsmeha, stoga i neću pomenuti vic kad Šaman kaže ’’Otrovan sam!’’, a javnost Srbije mu odgovara ’’Prvi si počeo!’’. Suština je da mnoge korporacije, brendovi i poznate ličnosti prave lažne afere, ili neki osrednji sukob dignu na nivo predratnog stanja kako bi se vratili u priču, što se kaže. Ako ima nekih kome ovo nije jasno, podsetiću vas na letošnju aferu, kada su bukvalno svi mediji izveštavali o tome kako je došao kraj saradnje Šamana i Gospodara Zvezda koji prelazi u konkurentsku imperiju. Taman se zaputih u kladionicu da uplatim koliki će rejting ostvarivati Gospodar, kad se vlastodršci konkurentske imperije oglasiše i rekoše da nikakvih pregovora nije bilo. Šaman i Gospodar su produžavali ugovor i usput odličili da dignu malo prašine, jer, sve je to show bizz.

Slično nelogična je i afera Barbike i Delfina. Ne znam da li znate, ali svaki tabloid ima svoje pulene, kojima oblikuju karijeru više od menadžera i njih samih. Barbika je prvo bila miljenica Medijskog Maga, da bi se zatim združila s njegovom izdanicom koja se odvojila i stala na čelo ubedljivo najfotošopiranijeg magazina na planeti. Izdanica je smatrala da je svaka reklama dobra reklama, tako da je Barbika krasila naslovne strane svake dve nedelje, uvek uz pikanterije iz privatnog života, fino upakovane. Vrhunac uredničkog delovanja je bio photo session Barbike, njene sestre (koja je stilista u istom časopisu) i pevačice za koju kažu da je njen brat ženstveniji od nje, povodom seksualnog opredeljenja poslednje pomenute. Iako je trebalo da zagolica maštu, session je zagolicao- želudac. Elem, ljubavni jadi naše Barbike možda i ne bi punili rubrike ’Zabava’, da kovačima njene karijere to i nije bio cilj. Pošto vaša Sestra Slatka sarađuje sa mnogim izdanjima, otkriće vam neviđenu pikanteriju! Sasvim slučajno sam čula vapaje urednice ’Zabave’ jedne dnevne novine mlađoj koleginici: ’’Znaš šta je problem? Što se ona nijednom nije oglasila povodom ovoga, a svi objavljuju kako je rekla ovo ili ono. Ne znam ko joj smišlja ove priče, al’ znam da ćemo svi najebati- ovi što pišu svašta popiće tužbu, a ovi što neće da pišu o neproverenom popiće otkaz jer ne dižu tiraže’’. Iako novinski naslovi i tvrdnje imaju za cilj da ispeglaju burnu putanju naše Barbike, a komentari čitalaca da je raskrinkaju, tvrdnje medijskih nadristručnjaka da je svaka reklama dobra reklama, padaju u vodu. Jer preterana prisutnost u medijima slična je kao prežderavanje omiljenim jelom- ma koliko htela još, na kraju će ti se smučiti, Sestro Slatka…

Još jedna persona je bila sveprisutna prošle sedmice smešeći nam se iz bolničkog okruženja, umotana u zavoje. Ne, nije je udario šinobus dok je stavljala grožđanu mast u kolima, nije je ni pretukao bivši momak, što je moda međ’ mlađanim starletama, dotična dama (kojoj iz poštovanja prema iole selebritijima nećemo ni nadimak nadenuti), izdanica Gospodara Zvezda je operisala uši i grudi. Mašala! Kaže ova korpulentna cura, kako joj uši nisu bile klempave već blago nepravilne, a i volela je svoje sisiće, samo zbog veličine je imala problem sa nošenjem haljina. Pa i meni guzica zapinje kad navlačim minić, pa šta?

Kako god, ova dešavanja nemaju veze sa Željkom Vasić. Cura gleda svoja posla, ne juri kastinge i emisije iako bi bila u vrhu srpske elite po izgledu i referencama, i ovih dana izdaje svoju drugu knjigu priča za decu. O njoj ćete više čuti kad izbije neki skandal, npr, kako su se trovači Medijskog Šamana međusobno raspoznavali držeći njenu knjigu pod miškom.

Kakvi su nam estrada, poslovna elita i mediji, po svemu sudeći, krizni PR će biti najisplativiji posao u budućnosti.

Do sledećeg ponedeljka,

ljubi vas Sestra Slatka!

Comments