Postoji mnogo nijansi koje lepo stoje damama sa plavim očima, ali mi smo za vas izabrali najlepše kombinacije. Za tamnoplave oči, svetle, šarene, imamo boje koje pristaju uz bilo koju nijansu. Preporučujemo sivu, crnu, svetlo i tamnobraon, boju lavande, plavu, roze boju i žutu. Kombinujte ove boje nanošenjem senke i ajlajnera. Pogledajte naše savete kako da vešto i jednostavno istaknete oči.

Tamnoplave oči

Ukoliko je boja vaših očiju tamnoplava, ako su toliko tamne da su skoro ljubičaste, možete koristiti skoro bilo koju boju senke. Čak i tamne boje. Ipak, za savršen pogled nemojte stavljati previše svetle senke. Za vaše oči najbolje su tamnosiva, tamnobraon ili svetloljubičasta nijansa. Bakarna ili bronzana boja su idealne preko leta. Srebrna ili svetlosiva, takođe izgledaju prelepo.

Slika 236 Make up trikovi za plave oči

Oči safirne boje se usaglašavaju sa skoro svakom nijansom

Neutralna boja plavih očiju

Neutralna boja plavih očiju je vrlo specifična. Za besprekoran izgled trebalo bi da koristite svetle senke ili malo tamnije, nikako potpuno tamne boje. Crnu boju možete eventualno koristiti da iscrtate linije kapaka. Za to je odličan ajlajner. Obavezno isprobajte tamniju nijansu ljubičaste, svetlu boju bronze ili bakra. Ne bi trebalo ni da odbacite senke u roze boji. Siva, srebrna, pa čak i plava nijansa će verno istaći vaš pogled.

Slika 330 Make up trikovi za plave oči

Svetle nijanse za upečatljiv pogled

Svetla boja plavih očiju

Ukoliko imate izrazito svetle oči, mogli biste da imate problem prilikom odabira najadekvatnije šminke. Ponekad su tamne senke te koja stvaraju najzapaženiji efekat. Ukoliko je ova kombinacija previše jaka za vaš ukus, koristite svetlije boje, ali ne prekomerno svetle. Vodite računa ukoliko odaberete “zadimljen” pogled, kako ne biste ostavili pogrešan utisak.

Slika 424 Make up trikovi za plave oči

Malo sjaja na svetlim očima će uvek dobro doći

Plavo-siva boja

Teško je reći koja nijansa je odlična za oči nedefinisane boje. Ukoliko nanesete tamnu nijansu, oči će vam biti plave, dok će vam prilikom nanošenja svetlih boja, oči biti sivkaste. Iako se ovo čini kao problem na prvi pogled, takođe može biti i prednost. Možete menjati boju očiju u zavisnosti od raspoloženja. Zabavite se nanošenjem smelih boja, posvetlite kapke i koristite svetlije senke. Nećete pogrešiti.

Slika 522 Make up trikovi za plave oči

Zabavite se kombinovanjem boje očiju i raspoloženja

Izvori fotografija: the-fashion-street.com, wallpaperpassion.com, wedding-pictures-04.onewed.com, 1.bp.blogspot.com, s2.favim.co


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments