Čak i ako ste se u velikoj meri izveštile kada je reč o šminkanju, opet vam se dešava da vam se neka greška potkrade. Što je sasvim u redu jer – dešava se i profesionalnim šminkerima. Zašto? Jednostavno, zato što je reč o sitnim greškama koje na prvi pogled možda ne biste ni uočile. Ali, tek kada vam neko skrene pažnju na njih, vi se udarite po čelu i kažete sebi – ahaaa, znači zato to ne izgleda kako treba! Kakvo olakšanje! Sada će nam svaki makeup biti i više nego uspešan jer ćemo obratiti pažnju na “mesta” koja su najviše tricky.

makeup 11 Makeup greške koje prave čak i PROFESIONALNI šminkeri

Dakle. Krenimo od podočnjaka. Kada vidite tamne crne kolutove oko očiju, logično je da posežete za korektorom ili puderom, a čak ste naučile i da se on nanosi u obliku trougla, a ne u obliku polukruga. Super! Ali, ipak i ovde ima greške. U slučaju baš tamnih podočnjaka ili jako upadljivih akni, od mnogo veće pomoći biće korektor u boji. Onaj koji “vuče” na roze, narandžastu ili boju breskve (kada je reč o podočnjacima), a kada je reč o aknama, najbolje je da odaberete korektor koji ima zeleni pigment. E tako se postiže dobra pokrivenost! Osim toga, ako imate “kesice” ispod očiju, korektor ih neće pokriti. Umesto toga, pomoću kockica leda smanjite naduvenost, pa tek onda pređite na šminku.

Dalje. Većina nas zaboravlja da četkice za makeup treba čistiti makar jednom nedeljno! Zastrašujuće je koliko bakterija i prljavštine se može nakupiti u njima, što onda, logično, prenosite na lice, što dalje dovodi do pojave tih nesnosnih bubuljica. Sam proces nije nimalo komplikovan – mlaka voda, malo nežnog šampona i sirćeta i to je to.

Comments