TikTok nam predstavlja još jedan makeup trend koji je postao viralan za samo nekoliko meseci – siren eyes. Da, u pitanju je makeup koji će učiniti da vaše oči izgledaju kao da su oči sirene. Na prvi pogled, čini se da je ovaj trend sličan makeupu koji zovemo cat eye. Ali, ako dobro pogledate, videćete da to, ipak nije slučaj.

Jednom kada naučite da šminkate svoje oči na ovaj način – ovo će biti vaš go to makeup look. Ovaj je trend postao viralan za samo nekoliko nedelja i potpuno je jasno zašto. U pitanju je tehnika koja će od vas zahtevati da dobro baratate četicom za blendanje i ajlajnerom.

Pročitajte i ovo: Ovo je viralni makeup hack koji je Selena Gomez pokazala na TikToku

Kada je u pitanju siren eyes makeup, ne radi se samo o trendu šminkanja. Naime, iza ovog trenda stoji čitava priča. Znate kako devojke dobiju posebnu vrstu samopouzdanja kada im je makeup on fleek? Takva je situacija i sa siren eyes trendom. Čim ga savladate i počnete ovako da se šminakte – određeno ponašanje ide u paru sa šminkom. Pogotovo kada je u pitanju smizing kada se našminkate. Smizing je obavezan.

Legenda kaže da su sirene zavodile mornare, da su im pevale i dozivale ih. Oni su, u zanosu, pratili njihove glasove i završavali u vodi. Zato, je makuep siren eyes sada asocijacija na zavođenje, i to zavođenje muškaraca. Kada pogledate Alexu Demie u oči – nemoguće je skloniti pogled.

Kako da postignete siren eyes?

Sada kada smo objasnili da iza ovog trenda stoje samouverene žene – možemo vam objasniti kako da ga postignete. Bez obzira na to da li želite da nekoga hipnotišete, ovaj će vam look to dozvoliti. Insiprisan mnogim wannabe sirenama kao što su Meghan Fox, Alexa Demie i Rihanna – ovaj će look postati vaš omiljeni izbor za večeri kada želite da drugi padnu na kolena.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели InspiringInstaFeeds (@inspiringinstafeeds)

Na primeru Alex Demie možete primetiti da je potrebno da koristite četkice za blendanje kojim ćete nanositi braon senke, od najsvetnije ka najtamnijoj. Bitno je da nanosite senke samo na spoljašnjim uglovima očiju i da sve dobro izblendate. Zatim je red za ajlajner. Najcrnjom olovkom izvucite ajlajner na gornjem kapku. Nakon toga nanesite crni krejon i na donji kapak tako da celo oko bude uokvireno crnim ajlajnerom. Kada to uradite vratite se na senke. Tanjom četkicom za blendanje nanesite braon nijanse, ali, ovog puta u obrnutom smeru. Prvo nanesite tamnu nijansu, pa je izblendajte svetlom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bella 🦋 (@bellahadid)

Ovaj trend šminkanja možda malo podseća na dvehiljadite. Tada nismo izlazili iz kuće bez crnog ajlajnera! Ako želite, možete se igrati i sivim nijansama. Bitno je samo da se držite iste tehnike. Četkicom za blendanje nanesite neku svetliju nijansu i lepo je izblendajte. Ta prva senka će vam biti baza i uz pomoć nje ćete graditi intenzivnost boje. Nakon toga nanesite tamnije senke i sve ih blendajte ka spoljašnjim uglovima očiju – tako ćete učiniti da vam lice izgleda podignuto. Baš poput Belle Hadid, ako imate svetle oči – plave, zelene ili sive, ovakve nijanse su savršene za vas! U ovom slučaju se krejon ne nanosi na gornji kapak – već samo na donji.

Pročitajte i ovo: Neon ajlajner – makeup za one koji vole da eksperimentišu

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Milica Antić

Comments