Kad je reč o beauty svetu, uvek želimo da saznamo nešto novo – zato će vam ovi makeup trikovi za proleće sigurno pomoći da još više unapredite svoje šminkanje u novoj sezoni.

Zapravo, kad je reč o makeupu, najteže je savladiti “meku”, prirodnu, svakodnevnu šminku. Ne bi trebalo da izgledate previše našminkano, ali ipak želite da sakrijete nedostatke i istaknete najlepše karakteristike lica. Takođe, često želimo da nosimo ruž, ali da ipak ne izgledamo previše doterano.

Dakle, da bismo postigli upravo taj prirodan, nenametljiv, a efektan dnevni makeup look, potrebni su nam mali trikovi koje znaju samo profesionalci. Evo nekih najkorisnijih.

Makeup trikovi za proleće

Bez korektora na kapcima

Tamni podočnjaci i promena boje kože lica su veoma česti i sasvim normalni nedostaci, ali ako želite da ih minimizujete, uglavnom koristite korektor koji daje jaču pokrivenost. Ukorenjenu naviku da korektor nasumično stavljamo svuda uglavnom možemo pripisati tutorijalima Jutjubera iz prošlosti, ali glavni savet profesionalnih šminkera je da očne kapke potpuno zaobiđete kad je reč o ovom proizvodu.

Ne samo da naši kapci imaju prirodne nabore, što znači da se podloga i korektor obično skupljaju tokom dana, već imaju tendenciju da budu i malo drugačije nijanse, možda tamnije ili više ružičaste od ostatka naše kože. Umesto korektora, probajte da nanesete bronzer (ili čak karmin) u pregib kapka – to može stvoriti nenameran, ali efektan izgled ombre senki.

Karmin umesto rumenila

Kremasto rumenilo vam nije neophodno kada imate ruž za usne pri ruci. Nošenje karmina kao rumenila nije nova ideja, ali zahteva pametnu primenu. Da biste izbegli prenošenje šminke i bakterija sa svog lica na karmin, operite ruke i prevucite malo proizvoda na dlan, odmah ispod palca. Lagano trljajte dlanove jedan o drugi da zagrejete ruž i koristite svaki dlan da pritisnete ruž na obraze, fokusirajući se na visoke tačke lica. Utapkajte ostatak ruža na vrh nosa da biste ujednačili šminku. To je jednostavno, ali efikasno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lilymaymac (@lilymaymac)

Nanesite maskaru dok vam je zatvoreno oko

Ako uvek imate maskaru na kapcima ili se slučajno ubodete, razmislite o tome da je nanesete sa jednim zatvorenim okom. U teoriji, to ne bi trebalo da funkcioniše. Pomaže ako trepavice dobro uvijete pre maskare uvijačem za trepavice. To je posebno korisno ako su vam trepavice kraće i želite da izgledaju duže.

Odaberite odgovarajuću četku za puder

Na kraju, nisu sve četke za puder jednake. Ako želite potpunu pokrivenost, najbolje je da koristite četku sa gusto zbijenim dlačicama, ali ako vam je potrebna lagana pokrivenost, razmislite o ravnoj četkici. Za prirodan izgled prstima nanesite puder preko čela, obraza, brade i nosa, tako da ga ravnomerno rasporedite, a zatim koristite vrh četkice da lagano stopite proizvod u kožu, pokretima prema dole.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TCW (@taliaclairewallis)

Pročitajte i ovo: Peach Fuzz je boja godine, a ovo su ideje za šminku u breskvastoj nijansi

Naslovna fotografija: instagram.com/taliaclairewallis

Božica Luković

Comments