Živeći po istoj rutini i dnevnom rasporedu, zaboravljamo koliko je život pun igre i čudesa, zaboravljamo ono što smo kao deca svakog dana znali. Da biste vratili čaroliju u svoj život, počnite ponovo da se igrate – evo nekih predloga kako da praktikujete dnevnu magiju čuda života. 

Ustanite u zoru. Ne morate svakog dana, ali učinite to ponekad. Učestvujte u svakodnevnom čudu rađanja sunca na obzorju. Te boje, taj miris, ta atmosfera! Čudesno i uvek novo, iako se ponavlja svakog dana otkad svet postoji. 

Odvojte vreme za sebe ujutru, dok je dan nov i svež. Ustanite malo ranije od ostalih ukućana, da biste imali te trenuke mira i sabranosti, kada je sve oko vas tiho, a vi uživate u svojoj prvoj kafi. 

Prošetajte svakog dana, barem na kratko. Ako imate parče zemlje i trave, na koje možete spustiti bose noge, učinite to – sedite na travu, izujte se i osetite svežinu pod vašim stopalima. Osetite kako dodirujete majku Zemlju, iz koje sve potiče i koja sve podstiče na rast i razvoj. 

Tuširajte se – naravno da to stalno činite, ali nemojte to činiti “mehanički” da što pre završite, nego pustite mlaz vode da spira sa vas i osetite kako nestaju sav naboj, sva toksična energija, sva unutarnja zaprljanost, koju svakog dana pokupite usput. Osećajte kako vas voda čisti, kako odnosi umor, brigu, ljutnju, strah – tuširajte se “sa posvećenošću”. 

Comments