Puno smo vremena u poslednje vreme proveli u svojim domovima, i samim tim počeli smo da primećujemo sve one male stvari koje nam do sada nisu zapadale za oko. Rutine su nam se promenile i modifikovale, navikli smo se na naš prostor i sada želimo da unesemo neke izmene koje će nam se bolje prilagoditi. Takođe, javljaju se i neki praktični problemi sa kojima se možda nismo susretali onda kada smo ručali u kancelariji i većninu aktivnosti obavljali van kuće. Možda nam nije bila potrebna prostornija i organizovana kuhinja, možda smo mislili da nam radni sto ničemu neće služiti jer svakodnevno idemo u kancelariju, možda nam je kupatilo bez polica bilo okej.. ali sada više nije tako. Sada nam svaka nelagodnost smeta, jer nam je stan i mesto za život i za opuštanje i za rad, a jedino što imamo sem toga je vremena na pretek. Dakle, iskoristite naredne dane da uz ovih nekoliko aktivnosti unapredite svoj enterijer i učinite ga praktičnijim za život.

Sredite kablove koji vam se “vuku” svuda po stanu

Živimo u digitalnom dobu, a digitalno doba zahteva svoje žrtve. Samim tim, većini nas su stanovi prepuni kablova, produžnih kablova, punjača, utičnica, slušalica, još kablova koji možda ne rade i još onih koji su tu za svaki slučaj. Saplićemo se o njih, vuku se na sve strane, a pitanje je – da li su nam svi zaista potrebni? Problem kablova možete rešiti na nekoliko načina. Jedan je, prvo odbacite sve one koji su stari, koje ste popravljali i koji sporo rade. Pod dva – kupite kutije za kablove koje su praktične i kojima ih možete prikriti, a koje se mogu naći na raznim mestima pa maloj ceni. Tri – odlučite se gde će vam biti mesto za kablove, punjače i utičnice i po tome organizujte prostor. Nemojte planirati televizor na jednom kraju sobe, ako ga možete uključiti skroz na drugom. Jednostavno, praktično planirajte unapred.

Bacite sve neiskorišćene proizvode

Znate i sami da ih imate, priznajte to. Vremenom se u stanu nakupi, hteli mi to ili ne, toliko raznih proizvoda, kupki, šampona, tečnih sapuna i sredstava za čišćenje, koje ni ne stignemo da iskoristimo, ali se uvek držimo misli “ma možda će nam nekada zatrebati”. Možda i hoće, ali više je verovatno da neće. Dakle, prođite kao detektiv kroz kuhinju i kupatilo i otarastite se apsolutno svega čemu je rok trajanja istekao. Verujte nam, iznenadićete se time šta ćete sve pronaći u sopstvenom domu.

Comments