Često nas brz život “uzme pod svoje” a da to i ne primetimo, a mi prestanemo da mislimo o svojim navikama i wellbeing rutinama. Jednostavno, u moru nespavanja, svakodnevnih obaveza, društvenog života i posla zaboravljamo da uzmemo trenutak za sebe, udahnemo i posložimo kockice u glavi. Zato smo za vas napravili malu listu životnih navika na koje ne bi trebalo da zaboravite i kojih bi trebalo da se podsetite, jer će vaš život učiniti staloženijim i boljim. Nisu u pitanju nikakve komplikovane aktivnosti, već one “sitnice koje život znače”, a koje su to sitnice – pročitajte u nastavku teksta. 

Cenite svoje offline vreme

Da, svi smo mi online po nekoliko sati tokom svakog dana, skrolujemo kroz Instagram, TikTok, Tumblr, Facebook… ali, trebalo bi nekada da telefon jednostavno ostavimo po strani i ne okačimo baš svaki obrok ili fancy kafu na story. Ne mora svaki izlazak da se zabeleži uz #yolo ili šta god da je sada od tagova u trendu. Trebalo bi više da cenimo stvarno vreme provedeno sa ljudima koje volimo i da u njemu budemo apsolutno prisutni – jer život ne traje večno. Za nekoliko godina, shvatićemo da daleko više pamtimo razgovore, večere, izlaske i diskusije, nego to šta smo videli da je neko okačio na svoj Instagram u sredu, u jedan sat i 25 minuta posle ponoći.

Uložite u kvalitetnu posteljinu

Trećinu svog života provodimo u krevetu, a često nam ne padne na pamet da uložimo u njega! Kvalitet našeg sna utiče na celokupan kvalitet našeg života, i zato ne budite lenji ili nemarni. Uložite novac u dobar dušek, a zatim i u posteljinu od svile ili prirodnih materijala – koja će biti dobra za vašu kožu. I ne zaboravite da je menjate! Svima nama se desilo da smo držali iste jastučnice mnogo duže nego što je trebalo, ali vreme je da se na to stavi tačka. Jednom nedeljno menjajte svoje jastučnice i uživajte u mirisnoj posteljini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Dodajte voće i druge sastojke u svoju vodu

Hidratacija je ključ zdravlja, a kako se bolje hidrirati nego svakodnevnim unošenjem vode? Znamo, znamo… i mi veoma često zaboravimo da popijemo dovoljnu količinu vode, ali hidriranje nam lakše pada onda kada svoju vodu malo “začinimo”. U vodu možete dodati krastavac, limun, lajm, svežu nanu, đumbir ili više ovih sastojaka zajedno – čime ćete svoju vodu učiniti ukusnijom, primamljivijom za ispijanje, ali i zdravijom!

Prestanite da rukama dirate lice!

Jednostavno, dosta je. Ruke vam dodiruju sve okolo i mogu se veoma lako isprljati – i njima nije mesto na vašem osetljivom licu. Znamo, ovu naviku nije lako iskoreniti – ali svaki put kada krenete rukama ka licu, pokušajte da sa njima učinite nešto drugo. Videćete poboljšanje u izgledu kože već posle nekoliko dana, a to vas kasnije može motivisati da nastavite sa zdravom navikom ne diranja lica prljavim rukama.

WELLBEING je nova kategorija WANNABE MAGAZINE-a,
kreirana sa ciljem postizanja životnog balansa kroz edukaciju o dve glavne kategorije blagostanja - fizičkom i psihičkom/mentalnom čime želimo čitaoce da motivišemo da naprave promenu i da ih usmerimo u pravcu novih lifestyle navika sa pozitivnim uticajem na njihovo zdravlje.Saznaj više o svim WELLBEING temama na LINKU.Prati WANNABE MAGAZINE na

Comments