Ove godine sam napravila katastrofalnu grešku – na odmor sam otišla prva, još doslovno početkom juna i sada, kada svi normalni ljudi idu na odmore, ja “listam” Instagram, tugujem i psujem što su svi sada na nekim morima, plažama, pod palmama… Znaš već, tipične Instagram fotke sa odmora. Grrr…

Elem. Poenta je da sam svoj odmor za ovo leto “ispucala”, a već mi ponestaje snage da se po ovakvom vremenu borim sa odlaskom na posao. A sledeći odmor me čeka verovatno tek zimus, a pravo letovanje tek sledeće godine. Ko će to dočekati?! Srećom, prošlog vikenda sam bila dokona (ali i očajna?!) pa sam smislila sitne načine kako da ponovo odem na odmor, a da zapravo ne odem nigde (samo je potrebno da dočekam vikend ili kraj radnog vremena)! Hoćeš da pokušaš?

Ovako. Najpre, spas je uvek u nekoj vodi! Ako imaš dvorište – nabavi bazen. Ako nemaš, idi na bazen, na reku ili jezero, šta god da ti je blizu i uživaj ceo dan (ako je vikend) ili celo popodne (ako je radni dan). Potpuno isključi mozak, ponesi omiljenu knjigu ili magazin, naruči omiljeni koktel, “odvrni” muziku i – nema te!

Mali načini da odeš na odmor a da zapravo ne odeš nigde Mali načini da odeš na odmor   a da zapravo ne odeš nigde!
Comments