Oduvek imamo najbolje namere kada je u pitanju redovno ispijanje vode. To nam uvek bude čvrsta odluka ili cilj za narednu nedelju – da konačno počnemo da pijemo dovoljno vode. Čak smo i u potrazi za lepom flašicom od stakla koja će nas podstaknuti da izgradimo ovu naviku. Ali bez obzira na to šta radimo, uvek deluje da nemamo vremena da unosimo dovoljnu količinu vode. Ili zaboravimo. Neka vas ne čudi ako se osećate naduto, koža vam ne izgleda sveže i sjajno. Za to je zaslužan svaki gutljaj vode koji niste popile.

Svaka od nas vrlo dobro zna koliko je značajno unositi dovoljno vode. Kada je telo hidrirano, to dovodi do stvaranja veće prirodne energije, manji osećaj za glad, održavanje dobre kilaže, bolje stanje kože i kose. I postavlja se pitanje: zašto gotovo uvek deluje nemoguće popiti dovoljno vode u toku dana? 

Voda nema kalorije, šećere ili bilo koji drugi štetni sastojak. I ne goji. Pokušajte da uz pomoć ovih saveta naučite da pijete dovoljno vode, jer ne moram da vam napominjem koliko je to važno!

Postavite cilj (koliko vam je vode potrebno)

Ovo može zvučati pomalo besmisleno, ili ćete možda reći sebi da ste to mnogo puta pokušavale i nije uspelo. Ovoga puta će zaista biti drugačije. Ključ postavljanja ovakvog cilja za sebe je da flašicu punu vode držite u vašem okruženju (vidokrugu). To je prvi korak ka cilju: da pijete dovoljno vode. Neka ona stoji u kancelariji, na kuhinjskom radnom delu ili suvozačevom sedištu – na vama je. Poenta je da na taj način podsetite sebe da popijete bar jedan gutljaj u tom trenutku i tako u ostatku dana. Onda ustanovite koliko dnevni unos vode vam je potreban. Na primer, jedna ili dve pune flaše vode. Počnite sa manjom mililitražom, a onda postepeno povećavajte kako bi se i vi i vaš organizam privikao na tu količinu.

Comments