Frank Ocean je američki pevač, reper, tekstopisac, muzički producent, fotograf, Škorpija u horoskopu i naš #ManCrushMonday! 

Frank Ocean je započeo karijeru kao sastav hip-hop kolektiva Odd Future 2010. godine, ali njegov prvi mixtape Nostalgia, Ultra kao solo artista doživljava debi već sledeće godine i grabi nakolnost kritičara i publike, a singl Novacane se probija na Billboard Hot 100. 

Nakon toga, on snima svoj debi studijski solo album Channel ORANGE koji izlazi u julu mesecu 2012. godine i donosi Oceanu njegovu prvu Grammy nagradu, za najbolji urban contemporary album. Debituje na mestu broj dva na Billboard 200 i kritičari uzdižu u nebesa ovog talentovanog muzičara. Pesme kao što su Thinking About You, Sweet Life, Pyramids su postali instant klasici, a i doneli albumu nominaciju za Record of The Year na dodeli Grammyja.

Njegov drugi studijski album Blonde je objavljen u avgustu 2016. godine, a propratio ga je još jedan visual album pod nazivom Endless. Blonde album je usred konflikta sa njegovom izdavačkom kućom Def Jam (čiji je vlasnik Jay-Z) doživeo nekoliko odgađanja za objavljivanje dok napokon nije ugledao svetlost dana. Album je debitovao na broju jedan u nekoliko zemalja, uključujući i USA i automatski istaknut od strane kritičara kao jedan od boljih albuma. Na albumu se može čuti i glas Beyonce na traci Ivy, dok je singl Nikes sertifikovan u USA. Takođe je i gost na pesmi ove pevačice sa njenog revolucionarnog albuma BEYONCE 2013. godine, na pesmi Superpower.

Frank Ocean je i gost na poslednjem albumu Calvin Harrisa, na singlu Slide koji je urađen u vidu kolaboracije i sa Migosima. Takođe je veoma poznat u muzičkoj industriji po svom visokom glasovnom rasponu, neobičnih tehnikama kada producira pesme i kreativnim naletima kada piše tekstove pesama.

Nakon sukoba i neslaganja sa izdavačkom kućom, Frank objavljuje nekoliko singlova, kao i nekoliko covera koji su itekako primećeni, kao što je Moon River, Franka Sinatre. Takođe, njegov drugi muzički projekat Endless je bio dostupan samo na Apple streaming servisu i nije se računao u prodaju, iako je jedna od istaknutih traka albuma obrada hita preminule RnB zvezde Aaliyah, pesma At Your Best (You Are Love).

Frank je od strane kritičara istaknut kao jedan od revolucionara RnB muzike i zbog svoje seksualne orijentacije kao revolucionar hip-hop scene, kada je 2014. na svom Tumblr profilu objavio pismo u kom piše o svojoj ljubavi prema drugom muškarcu kada je imao devetnaest godina i koliko je to uticalo na njega i njegovo kreativno izražavanje. Mnoge poznate ličnosti su mu tada kada je to još uvek bila škakljiva tema pružili podršku, a među prvima su bili Jay-Z Beyonce, ali i njegov prijatelj Tyler, The Creator. 

Comments