Keanu Reeves je glumac, pevač i Devica u horoskopu.

Osim što je dobar frajer, ovaj glumac je i neviđeno velik humanitarac koji trenutno pati od usamljenosti.

Postao je slavan kroz nekoliko blockbuster filmova, uključujući komedije kao što su Bill and Ted, ali i akcioni trileri popu John Wick Speed. Ne zaboravimo da je tu i psihološki triler The Devil’s Advocate, supernatural film Constatine i mnogima omiljena trilogija – MATRIX.

Njegove glumačke sposobnosti su jako lepo prihvaćene od strane kritičara, pogotovo zbog toga što se veoma jednostavno transformiše, zavisno od uloge koja mu je dodeljena. Osim glume je još i muzičar, te svira bass gitaru za bendove Dogstar and Becky. Napisao je dečiju knjigu pod nazivom Ode to Happiness, koju je ilustrovala Alexandra Grant. 

Ovaj glumac nije imao toliko srećan život, bez obzira na njegovu slavu. Njegov otac je napustio njegovu majku i sestru kada mu je bilo samo tri godine, a Reeves je nakon šeste godine zaboravio kako mu tata i izgleda. Poslednji put je svog oca video sa trinaest godina, a nakon razvoda roditelja, njegova majka koja je dizajner kostima je preselila njega i njegovu sestru u New York, gde se i udala za filmskog producenta Paul Aarona. Iako su se brzo razveli, Reeves je radio za svog tada bivšeg očuha na setu, kao asistent produkcije. Nakon tog razvoda, njegova majka se udavala još dva puta, dok su Keanua čuvali ili dadilje ili baba i deda zajedno sa njegovim sestrama. Kroz pet godina promenio je čak četiri srednje škole, uključujući i čuvenu Etobicoke School of the Arts, iz koje je zapravo izbačen. On tvrdi da je bio izbačen zbog toga što je bio previše oštar na jeziku i odgovarao je na svaki oblik nepravde koji se dešavao u školi. Bio je uspešan igrač hokeja na koledžu De La Salle, ali je to napustio kako bi postao glumac.

Comments