Serija One Day je jedna od najpopularnijih ovog proleća, a veliki razlog tome je Leo Woodall, glumac kojeg nazivaju i “novi Leonardo DiCaprio”. Njegove prodorne plave oči i neosporan talenat su osvojili i nas – i zato je on ovog ponedeljka naš man crush.

Guglanje njegovog imena se još više povećalo nakon što je dobio ulogu u predstojećem, četvrtom filmu o Bridget Jones. Spoiler alert: Woodall (27) će igrati mladog učitelja sa kojim Bridget (Renée Zellweger) počinje da spava nakon smrti svog muža Marka (Colin Firth).

Mnogi tvrde da Woodoll od Hugha Granta preuzima titulu „kralja romantičnih komedija“, koji takođe ponavlja svoju ulogu Daniela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Woodall (@leowoodall)

Leo Woodoll je u centru dve od najistaknutijih serija u poslednjih 18 meseci, što je doprinelo njegovom brzom usponu. Dok su njegovi likovi u serijama The White Lotus i One Day na papiru veoma različiti, dele mnoge atribute – razmetljivost, šarm i “oštećenu” ličnost, a to je nekada recept za privlačnost.

Saznajte nešto više o ovom perspektivnom i zgodnom glumcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Woodall (@leowoodall)

Ko je Leo Woodall?

Godine 1996, Woodall je rođen i odrastao u zapadnom Londonu u, kako je opisao, porodici “prilično otmene srednje klase”. Prvobitno je želeo da bude nastavnik fizičkog ili kaskader, pre nego što je odlučio da se bavi glumom, nakon što je odgledao epizodu serije Peaky Blinders sa 19 godina. Njegov otac i očuh su takođe kratko vreme bili glumci.

Leo je najmlađi od troje braće i sestara i sebe smatra “bebom porodice”. Iako je bio “pomalo razmažen” kao dete, opisao je kako su stvari postale teže kad je išao u školu u Londonu, gde ga “nije bilo baš briga za ocene, a vršnjačko nasilje nije bilo neobično”. To je period koji u šali naziva “mračnim godinama”.

Nakon što je diplomirao na dramskoj školi ArtsEd u Čizviku, Woodall je ostvario nekoliko manjih uloga. Bila je 2021. godina kad je gledao seriju The White Lotus dok je bio u karantinu u hotelskoj sobi. Kasnije je prošao audiciju za drugu sezonu.

Tokom cele druge sezone, ono što se isticalo je njegova sposobnost da “ukrade” svaku scenu. Svedočanstvo njegovog talenta je to što su ljudi mislili da je zapravo iz Eseksa, jer je odlično “skinuo” njihov akcenat. Takođe, na setu je upoznao sadašnju devojku – Meghann Fahy.

Takođe, mediji pišu da je Woodall vešt u košarci i fudbalu, a može se pohvaliti i iskustvom u badmintonu, kriketu, pikadu, scenskoj borbi, plivanju, stonom tenisu, tenisu i odbojci. Veoma je blizak sa svojom porodicom.

“Bio sam tako nervozan zbog toga šta će porodica misliti o meni kao glumcu. Uvek sam osećao pritisak da uspem. I uvek su bili divni i podržavali su me”, rekao je Woodall.

Pročitajte i ovo: Parovi koji su izbegli prokletstvo Holivuda: Oni su dokaz da ljubav pobeđuje

Naslovna fotografija: instagram.com/leowoodallnation

Comments