Noah Centineo je američki glumac, model i Bik u horoskopu.

Centineo je rođen u Miamiju, u američkoj državi Florida. Odrastao je u istoimenoj državi u gradu Boynton Beach, a otac mu je bio filmski režiser. Pohađao je BAK Middle School of the Arts, dok je deveti i deseti razred završio u Boca Raton Community High School gde je i igrao fudbal. U Los Angeles se seli 2012. godine i započinje svoju glumačku karijeru.

Poznat je po svojim ulogama u Netflix filmovima kao što su To All The Boys I’ve Loved Before, Sierra Burgess is a Loser The Perfect Date, dok mu nije strana ni uloga u serijama, s obzirom na to da smo ga gledali u poslednje tri sezone hit showa Jennifer Lopez – The Fosters. Pošto je u seriji Fosters zamenjivao glavnog lika koji je preživeo tešku saobraćajnu nesreću (koja je iscenirana zbog odlaska glavnog glumca kog je Noah zamenio) proveo je nekoliko meseci izučavajući povrede mozga koje izazivaju traume, kako bi mogao što pre da iznese ulogu koja mu je dodeljena. Kako bi stavio jedan lep zaključak na ovu seriju, pojavljuje se i u spin-offu ove serije koja nosi naziv Good Trouble i premijera je zakazana za polovinu juna ove godine.

Ovo je jedna od novih, i poslednjih lansiranih Disney zvezda u ovoj eri, s obzirom na to da je njegov sam početak karijere krenuo za pomenutu produkcijsku kuću, gde se pojavljivao u brojnim dečijim serijama, a sa samo dvadeset i tri godine predstavlja jednu od najnovijih mladih nada Hollywooda. Na Disney Channelu smo ga mogli gledati u serijama kao što su Austin & Ally, Shake It Up and Jessie.

Comments