Kristali mogu imati blagotvorne efekte na vašu energiju i na vaše zdravlje. A pored toga što imaju spiritualna svojstva, ne možemo da ne primetimo da su kristali vizuelno vrlo lepi. Među njima su žad, kvarc i ostali, kao i drago i poludrago kamenje sa specifičnim šarama koje mogu veoma lepo izgledati na vašim noktima. Pa, ukoliko ste zaljubljenik u kristale, zašto ne biste isprobali manikir sa šarama omiljenog kristala?

Žad je uglavnom zelene boje, ali manikir ne mora biti. No, ono po čemu će se prepoznati da je u pitanju žad jesu njegove šare, a boje mogu biti vrlo raznovrsne.

Zeleni žad manikir

Krećemo od boje žada koju najčešće srećemo – bledozelena. Ova boja donosi harmoniju onom ko je nosi i služi za zaštitu. Ovo je zaista nesvakidašnji manikir sa kojim ćete se osetiti posebnim. Boja je prava letnja i prilično jednostavna za kombinovanje – ako ste od onih kojima boja noktiju mora da se slaže uz odeću.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam savršen način da sredite svoje zanoktice kod kuće

Zlatne ivice

Vaš manikir može biti još neobičniji ako prilikom odlaska na manikir zatražite da vaši nokti budu oivičeni zlatnom bojom. Žad prelepo ide uz zlatnu boju, te nije ni čudo da se ovaj poludragi kamen kombinuje sa zlatom. Vaši nokti će biti prelepo ukrašeni i definitivno ćete njima skretati pažnju na sebe.

Kvartz manikir

Ako volite neutralne i blage boje, možete se odlučiti na kvarc manikir u bojama istoimenog kristala. To su beli nokti sa tipičnim šarama koje imaju kristali. Mogu biti sasvim mlečne boje, ali oni za koje smo se mi odlučili malo vuku na roze, a upotpunjeni su zlatnim detaljima.

Boja tamnog žada

Boje kristala nisu samo svetle, ali kada na Pitnerestu ukucate “krystal nails” uglavnom će vam se prikazati samo svetliji manikiri. To ne znači da ne možete uraditi kristal manikir ako volite tamnije boje, jer postoje određeni kristali koji dolaze u mračnijim bojama, kao što je tamnozeleni žad.

Pročitajte i ovo: Nokti u boji aure su najnoviji trend na TikToku

Ovo nije običan tamni lak, već je manikir sa šarama tipičnim za boje žada, a tu su i zlatni detalji. Manikiri sa motivima kristala se, kao što se može primetiti, odlično slažu sa bojom zlata.

Manikir u bojama plavog kalcita

Ovo je minimalistički manikir, mlečnobele boje sa plavim detaljima na krajevima. Daju “sanjiv” efekat, a pristajaće nežnim osobama koje su mirne po prirodi. Na to možete i obratiti pažnju kada budete birali manikir u boji kristala – da on bude u skladu sa vašom energijom. Pronađite boju, odnosno, kristal koji vas najviše privlači – to je boja vaše energije.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments