Sezona je praznika i gotovo da ne postoji osoba koja se ne raduje ulepšavanju svog životnog prostora ili kancelarije, a uz to može se reći da devojke (koje u takmičenju ukrašavanja prednjače), podjednako obraćaju pažnju i na svoje odevne kombinacije, ali i na manikir. Bilo da volite duže ili kraće nokte, sigurno ste do sada zakazali svoje termine za praznično ulepšavanje. Kada ste konačno završili uređenje svog doma, došao je red i na vas!

Kakve nokte želite da nosite u decembru? Šarene, jednobojne, dekorisane ili minimalističke? Ako ste u toku jeseni bili ljubitelj neutralnih tonova, pravi je trenutak da unesete malo boje u svoj život. Koju boju vi birate? Ovo su primeri manikira koji su pokupili simpatije mnogih devojaka početkom decembra.

Hrom

Hailey Bieber je početkom jeseni donela trend hrom manikira. Činilo se kao da svaka druga devojka ima upravo ovu tehniku na svojim noktima, a na trenutak je izgledalo kao je sve već otišlo u zaborav, ali to se nije desilo! Ako do sada niste imali ovakve nokte, sad je idealan trenutak da zablistate tokom praznika!

Još jedna prednost je ta što ovu tehniku možete da uradite i kod kuće. Potrebna vam je nežnobela boja laka naneta u dva tanka sloja. Nakon što se lak osušio, pomoću aplikatora za senku dodajte hrom na celu površinu nokta. Ako nemate hrom, možete da iskoristite i belu senku koja u sebi sadrži šljokice.

Pročitajte i ovo: 7 zanimljivih primera manikira u toplim tonovima

Zlatan presek

Ne možete da pogrešite kad potpuno neutralne nokte ulepšate zlatnom bojom. Izaberite način koji vam se najviše dopada, možete da pokrijete veću površinu nokta ili da samo određena mesta obeležite zlatnom bojom. Vaši nokti će biti u potpunosti autentični.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glamnetic (@glamnetic)

Zlatna folija

Još jedna sjajna opcija za one koji su vatreni fanovi zlatne boja – folija! Takođe, možete da birate koju površinu nokta ćete njome ulepšati, ali tokom praznika je sve dozvoljeno i slobodno možete da se vodite onom rečenicom – više je više. Ukrasite svaki nokat i bez problema preterajte, jer decembar je mesec stvoren da sijamo! Folije ovog tipa su dostupne u svim bolje opremljenim radnjama, pa pokušajte da budete same svoj majstor.

Print

Print je prisutan tokom cele godine, ali svoje oblike menja u odnosu na godišnje doba. Pa, tako tokom jeseni imamo animal, a zimi karirani print. Najčešća kombinacija boja jeste zelena, crvena, bela i bež (kao podloga). Ovo je manikir koji morate da probate tokom praznika!

Pročitajte i ovo: Evo kako da ojačate svoje nokte bez odlaska u salon

Crvena je boja ljubavi!

Univerzalna boja za sve životne situacije, bilo da imate važnu proslavu ili negde putujete, poslovni sastanak ili dejt. Za svaku situaciju tokom cele godine, odličan izbor jeste klasična, crvena boja. Obično se nosi na kraće nokte jer time pokazujete eleganciju i stil, iznova se zaljubljujete u svoje prste jer konačno izgledaju tako lepo. Crvena boja ima više nijansi, a najčešće se nosi ona jarka, upečatljiva!

U duhu praznika

Ovo je duža forma badem oblika koja stoji svima! Izaberite svetle, svetlucave boje i pustite mašti na volju! Neka sve, pa čak i vaši nokti budu u duhu praznika!

Ako ste ljubitelj nail arta i tamnijih boja, birajte detalje koji su asocijacija na praznike! Evo sjajnog primera:

Naslovna fotografija: instagram.com/linhnailsuk

Dragana Stojanović

Comments