Ne samo da će glumica koju smo gledali u filmovima “The Wolf of Wall Street” i “Suicide Squad” glumiti Barbie u novom igranom filmu, već će ga režirati Greta Gerwig koja je bila nominovana za Oskara za film “Little Woman”.

Prema magazinu Variety, Gerwig je zvanično pristala da režira film “Barbie”, prvi igrani film u deceniji dugoj franšizi popularnih igračaka kompanije Mattel. Još 2019. godine ona je pristala da bude koscenarista filma u kojem će Robbie glumiti slavnu lutku, ali već neko vreme se šuška da će ga ona i režirati. Ove glasine potvrdila je Margot u intervjuu za British Vogue kada je izjavila da Barbie (film i serija igračaka) nosi sa sobom mnogo tereta, pogotovo zbog toga Mattelove stereotipizacije žena kao i nepromišljenog marketinga koji je u današnje vreme neprihvatljiv. Ipak, rekla je da se nada da će javnost kada vidi nekoga poput Gerwing u režiserkoj stolici, možda promeniti mišljenje.

“Greta će doneti potpuno novi ugao staroj priči.”, izjavila je Margot. “Ljudi kada čuju reč Barbie, već imaju određenu sliku u glavi kako će film izgledati. Međutim, kada čuju da iza scenarija i režije stoji Greta Gerwing, onda pomisle ‘Hm, možda i ne znam kako će izgledati'”.

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Pored filmova poput “The Lego” i “Tranformers”, bilo je ludo što ranije nismo primetili da nismo imali priliku da vidimo film o najpoznatijoj lutki na svetu: Barbie. Okej, bilo je filmova, ali animiranih. Svi smo gledali kako Barbie pravi koncert u svemiru ili traži svoju davno izgubljenu sestru bliznakinju. Ali, igrani film je ono što je falilo filmofilu (i kolekcionaru) u nama i verujemo da nije postojao bolji izbor za glavnu ulogu od Margot Robbie.

Comments