Jedan od svetski najpoznatijih mesečnih magazina, Marie Claire, svoje “rođenje” je imao u Francuskoj, daleke 1937.godine. Žan Pruvost je glavni krivac za izlazak prvog broja. U svojoj ranoj istoriji ovaj magazine je izlazio svake srede pa je verna publika u Francuskoj željno iščekivala svako nedeljno izdanje. Istorijski događaji koji su usledili 1942. tj. nemačka okupacija je blokirala objavljivanje mnogih magazina, a jedan od njih je bio i Marie Claire. Rukovodstvo nakon Žana je pripalo nikom drugom do njegovoj kćerki koja je ovoj kompaniji priključila I L’Oréal Group, veliku kozmetičku kuću sa središtem u Parizu.

Rame uz rame sa francuskim izdanjem, tokom istorije a i danas, stoje izdanja u Americi, Britaniji, Australiji i Japanu. Zdravlje, lepota i moda su glavne teme svih izdanja. Urednicima je veoma bitno šta čitalačka publika misli o njihovom magazinu, te su konstantno u kontaktu sa istom.

Srce Marie Claire u Americi kuca u Njujorku, online izdanja u Britaniji i Australiji su puna dnevnih izveštaja sa svetskih modnih pista, trendovima u šminkanju i lepoti uopšte, a japanska izdanja se mogu pohvaliti izuzetno kreativnim naslovnicama. Marie Claire se čita i u Belgiji, Brazilu, Češkoj, Rusiji, Grčkoj, Italiji, Mađarskoj, Meksiku, Holandiji. Mi ga još uvek samo željno iščekujemo.

Za vas izdvajamo najinteresantnije naslovnice za februar.

1. Marie Claire – Španija

Adriana Abaskal mis Meksika

Marie Claire Spain February 2011 Marie Claire

2. Marie Claire – Meksiko

Blejk Liveli, američka glumica i model je pozirala pred objektivom Geja Aroča.

Blake Lively Marie Claire Marie Claire

3. Marie Claire – Italija

Nemački model Anabela van Toledo je deo crno belog editorijala za ovo izdanje.

Anabel van Toledo Marie Claire 1 Marie Claire

4. Marie Claire – Amerika

Američki Marie Clare donosi editorijal sa Mišel Vilijams koja na naslovnoj strani zrači svežim prolećnim izgledom.

Michelle Williams Marie Claire 1 Marie Claire

5. Marie Claire – Francuska

Supermodel Aleksina Graham u veselim bojama uveličava naslovnicu francuskog izdanja.

Marie Claire february1 Marie Claire

6. Marie Claire – Velika Britanija

Soul diva, Dafi u prugastoj kombinaciji krasi naslovnicu britanskog izdanja.

Duffy Marie Claire 1 500x632 Marie Claire

Dragana Katić je student prava, autor bloga Fashion dreams and things i ljubitelj starih holivudskih filmova. Voli istoriju, modu i svoje prijatelje. Sve ono što smatra da je lepo ušuškava na stranice svog bloga.

Comments