Imamo novi makeup trend sa TikToka, koji nam obećava nikada duže trepavice – mascara cocktailing. Da li ste se ikada zapitali: šta ako je najveća tajna za duge, guste, bujne trepavice zapravo – nanošenje dve maskare? To je teorija koja stoji iza koktela mascara cocktailing, najnovijeg beauty trenda koji preuzima TikTok.

Šta je mascara cocktailing?

Ova metoda šminkanja očiju izgleda upravo onako kako zvuči: zajedno se meša nekoliko različitih maskara – kao koktel – da biste dobili dramatičan, efektan izgled trepavica. Nanošenje dve maskare nije nova tehnika, sama po sebi; šminkeri i beauty poznavaoci već godinama imaju svoje savršene recepte za raskošne trepavice.

Recimo, profesionalci koriste maskaru koja ima formulu za povećanje volumena, a zatim maskaru sa formulom za produžavanje. Takođe, nije retko da profesionalni šminkeri na prirodnim trepavicama dodaju nekoliko slojeva maskare sa formulom za zgušnjavanje – za efekat lažnih trepavica.

Ovaj trend je proslavila Jessica Alba, koja je pokazala kako ga isprobava na TikTok nalogu svog brenda. Ona je napravila koktel nekoliko svojih omiljenih maskara, a rezultat je fantastičan – njene trepavice su izgledale vidno duže, bile su lepo definisane i odlično su istakle njene oči.

https://www.tiktok.com/@honestbeauty/video/7201980050755915054?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Kako da isprobate trend mascara cocktailing?

Da biste mascara cocktailing primenili u svakodnevnom šminkanju, ispratite nekoliko jednostavnih koraka. Ključno je da zajedno nanesete dve maskare koje daju različite rezultate kako biste postigli izgled koji želite. Dakle, izaberite maskare iz svoje kolekcije šminke koje imaju potpuno različite formule i daju drugačije efekte na trepavicama.

Recimo, možda želite da vam trepavice budu dugačke i uvijene – ili biste ipak hteli gusti i dramatični izgled. Dakle, potražite dve različite maskare sa formulama koje se fokusiraju na neki od tih efekata. Korisnici TikToka su objavili na desetine snimaka koji prikazuju gotovo magične efekte mascara cocktailing tehnike.

https://www.tiktok.com/@thrivecausemetics/video/7235412738938375467?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7214065252077569541

Kada je u pitanju mascara cocktailing trend, slobodno možete da eksperimentišete. Ne postoje jasno definisana pravila koja maskara se stavlja kao prvi, a koja kao drugi korak. Na vama je da osmislite i isprobate različite kombinacije maskara i vidite šta vam daje najlepši efekat.

Međutim, postoje određeni saveti koje možete da ispratite, ali i ne morate. Za početak, prvo nanesite maskaru koja produžava trepavice, jer takve formule uglavnom sprečavaju da se stvore ružne, dosadne grumuljice na trepavicama.

Za drugi sloj maskare možete da izaberete formulu za povećanje volumena ili dramatični look, sa četkicom za razdvajanje trepavica ili onom koja podseća na češalj.

Ako volite da koristite vodootpornu formulu za trepavice, to bi trebalo da bude poslednji korak u vašem koktelu maskara. A ako želite maksimalne rezultate mascara cocktailing trenda, trebalo bi da sačekate oko minut da se svaka maskara osuši i fiksira pre nanošenja sledećeg sloja.

@rashnakutwaroo

LENGTH ✅ VOLUME ✅ This Mascara Combo by @lorealparis is a MUST HAVE! I’m completely in love with this Mascara Mixology‼️ #telescopicmascara #lashparadisemascara #mascarahack #musttry #makeuphacks #mascaramixology

♬ original sound – RASHNA

Ključni saveti za nanošenje maskare

Pre nego što isprobate mascara cocktailing trend, nije loše podsetiti se nekoliko saveta da maskare nanesete na savršen način. Ako vaša omiljena maskara počne da se “grudva”, malo toplote može da razblaži njenu formulu do željene konzistencije. Uverite se da je poklopac dobro pričvršćen i ostavite maskaru u čaši vrele vode nekoliko minuta.

Ako ste naneli malo više maskare nego što ste prvobitno planirali, koristite potpuno novu četkicu za zube da pročešljate trepavice i skinete nepotrebni sloj maskare.

Da biste dobili željen izgled trepavica, promenite ugao pod kojim držite maskaru. Držite je horizontalno za deblje trepavice, vertikalno da biste premazali svaku trepavicu za prirodniju završnicu, i pomerajte je od linije trepavica do krajeva da biste lakše dobili uvijeni izgled. Kada premažete prednju stranu trepavica, pogledajte dole i pažljivo nanesite maskaru na zadnju stranu trepavica.

“Pumpanje” četkice za maskaru, odnosno, pomeranje četkice gore-dole u tubi je loša navika koja zapravo unosi vazduh u proizvod, što znatno olakšava širenje bakterija. Umesto toga, povucite četkicu maskare nagore i lagano je okrenite ukrug, da ravnomerno rasporedite proizvod.

Pročitajte i ovo: Pastelne trepavice: Novi beauty trend koji će osvojiti svet

Naslovna fotografija:instagram.com/shahafmakeup

Božica Luković

Comments