Prirodne maske i namirnice koje svakodnevno koristite u svojoj ishrani, mogu da vam pomognu dosta u nezi vaše kože lica i tela. Sa ovakvom negom ste uvek sigurni u to šta ste stavili na svoju kožu, jer ste svako sastojak sami videli i odabrali, bez ikakvih hemijskih dodataka, a i znate da vam neće škoditi, kao što vam ne škodi i kada jedete. S obzirom na to da polako dolazi leto, i da je vreme nekog od najboljeg i najukusnijeg voća, predstavljamo vam značaj jagoda koji može imati u brizi i nezi vaše kože.

Maske od jagoda za LEPŠU kožu Maske od jagoda za LEPŠU kožu

Jagode su voće koji mnogi vole, voće koje je omiljeno svima od 7 do 77 godina, pa kao takvo se može koristiti i u kozmetičke svrhe. I kada ih jedete one povoljno utiču na vaše zdravlje i lepotu kože, a to isto čine nešto bolje kada ih naneste direktno na nju, jer su bogate vitaminima C, A, folnom kiselinom, voćnim kiselinama, gvožđem i drugim vrednim mineralima koji su bitni za očuvanje blistavog tena i baršunastog osećaja.

Ovo voće je, pre svega, dobro kod brige o zubima. Kada ih jedete, one utiču tako da čiste fleke koje na zubima ostaju od hrane, kofeina, cigarete i čine ih beljim, Za bolji učinak, uzmite jagodu i kada je pregrizete na pola, onom drugom polovinom istrljajte zube, posle nekog kraćeg vremena primetićete da su vam zubi dosta lepši i blistaviji. Isto to možete učiniti i sa licem, istrljajte jagodom kožu, te ćete je tako učiniti blistavijom i čistijom. Međutim, postoje mnoge maske kojima je jagoda osnovni sastojak.

Comments