Mašne za kosu predstavljaju najpopularniji aksesoar tokom praznične sezone. To ne čudi, jer su mašne za kosu veoma svečane, romantične i nežne, pa mogu da ulepšaju bilo koji autfit u lakom potezu. Sigurno ćete ih naći na šnalama i gumicama u mnogim radnjama.

Uprkos tome što su mašne oduvek bile osnovni deo dekoracije za praznike, njihova upotreba u vidu modnog dodatka se pokazala kao jedan od glavnih trendova aksesoara tokom 2023. godine. Modna ikona Sarah Jessica Parker, ali i popularna influenserka Matilda Djerf, samo su pojedine poznatih ličnosti koje su nosile mašne za kosu ove godine. Iz tog razloga, nema boljeg trenutka da sami isprobate ovaj trendi aksesoar nego sada.

Jasno je da se mašne za kosu koriste tokom cele godine, ali su verovatno najprikladnije za prazničnu sezonu. Dok ulazimo u decembar, nemojte se plašiti da posegnete za njima kao jednostavnom načinu da odmah učinite bilo koju odeću svečanijom. Evo nekoliko ideja za početak.

Mašne za kosu – načini da ih nosite tokom praznične sezone

Konjski rep sa mašnom

Možda je najlakši način nošenja mašne za kosu u vidu konjskog repa. Ženstvenost mašne je odgovarajući kontrast lakoći koju konjski rep donosi, posebno ako ostavite nekoliko pramenova za uokvirivanje lica. Drugi način da postignete trendi look, ako nemate gumicu za kosu sa mašnom, jeste da pričvrstite mašnu pomoću ukosnice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel Martino (@rachmartino)

Polupodignuta kosa sa mašnom

Stigli ste kući prekasno jer ste bili na prazničnoj zabavi? Uzmite suvi šampon i ogromnu mašnu za polupodignutu frizuru koja se brzo pravi i pomaže da kroz radni dan izgledate chic i doterano.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Frii (@sarafrii)

Pletenica sa nekoliko mašni

Zašto se zaustaviti samo na jednoj mašni za kosu? Modna ikona Matilda Djerf nam dokazuje da su dve mašne, zaista, bolje od jedne. Dodajte jednu na vrh i na dno standardne pletenice, tako da ta klasična frizura izgleda modernije. Ako želite da napravite statement frizuru, možete se odlučiti i za nekoliko malih šnala sa mašnama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Mašna upletena u riblju kost

Za frizuru koja oličava skandinavsku prazničnu estetiku, upletite mašnu u riblju kost. Mašna vezana na kraju drži pletenicu na okupu i dodaje delikatan šarm.

Punđa sa mašnom

Sezona praznika predstavlja užurbano doba godine, puno obaveza i želje da kosu držite daleko od lica. Dok ste zauzeti kupovinom, postavljanjem jelke i pečenjem kolačića, koristite mašnu da ulepšate svoju omiljenu praktičnu punđu.

Mašna od čipke sa satenskom haljinom

Za romantični vibe svoje kose, uparite svilenu ili satensku haljinu sa mašnom od čipke. Dok se oba komada mogu pohvaliti nežnom, ženstvenom estetikom, suptilni kontrast u teksturama daće čitavom izgledu bajkoviti utisak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D Ô E N (@shopdoen)

Kovrdžavi rep sa mašnom

Ukoliko imate kovrdžavu kosu, ili jednostavno želite da je uvijete, možete iskoristi mašnu da dodatno ulepšate lokne. Jednostavno skupite kosu u niski rep i vežite je mašnom – minimalistički, elegantno i otmeno.

Pročitajte i ovo: Balletcore frizure – kad želite da se osetite kao princeza

Naslovna fotografija: instagram.com/sarafrii

Božica Luković

Comments