Iako je matcha dugo bila popularno piće u Japanu, ovaj čaj se uvukao i u zapadne pop kulture u poslednjih nekoliko godina. Uticaj napitka je veliki, toliko da ga možemo videti i na noktima. Stigao je matcha latte manikir.

Matcha estetika je, kao i sve, krenula na TikToku gde su korisnici postail opsednuti zelenom nijansom koja se presijava na žutu. Sada je matcha latte manikir dobio svojih pet minuta da se pokaže, a nokti izgledaju glatko i sofisticirano. Naravno, ovde je osnovni lak za nokte u zelenoj boji, ali ne i jarke nijanse. Fokus je na prigušene, zemljane boje kao što su šartrez, Kermit-zelena i bledomaslinasta zelena.

Matcha latte manikir – naša nova letnja inspiracija

Matcha manikir sa belim radama

Za kremaste matcha latte nokte, odlučite se za bledu nijansu zelene koja ima pigmentaciju. Retro dizajn belih rada dodaje dašak zabave koji je idealan za leto.

Minimalistički matcha latte manikir

Ako volite matcha boju toliko da želite da prekrijete ceo nokat, onda je ovo manikir za vas. Da biste kreirali ovaj manikir, biće vam potrebna boca laka za nokte u crisp zelenoj boji.

Pozlaćeni matcha latte manikir

Za praškasti izgled noktiju možete da kreirate ovaj dimljeni matcha manikir, za koji će vam biti potreban lak u smokey matcha nijansi. Dopada nam se kako tekstura podseća na pravi matcha latte, kao i pozlaćeni detalji u obliku zvezda.

Zemljani tonovi

Ako ne volite blede boje za nokte, ali želite da isprobate matcha latte manikir, spojite tamniju nijansu zelene sa zemljanom taupe. Rezultat će biti neutralniji izgled popularnog manikira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

Mlečna matcha

Ukoliko više volite da vam matcha latte bude ekstra kremast, ovaj mlečni manikir može biti vaš savršeni izbor. Plus, veoma je lako napraviti ga. Koristite mlečno-neutralni lak kao bazu, a zatim kreirajte apstraktne vrtloge u bledim matcha nijansama po svom izboru koristeći finu četkicu za nail art. Na kraju koristite završni premaz.

Cha Cha matcha

Mnogi ljubitelji matcha napitka znaju koliko je Cha Cha matcha popularna. Poznat po svojoj ružičastoj i zelenoj estetici, ukusnim pecivima i prepoznatljivim pićima, Cha Cha je inspiracija sama po sebi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aistė Haas (@heygreatnails)

Matcha srce

Da li ste ikada poznavali veoma talentovanog baristu koji na vašem matcha latteu napravi srce? Inspiraciju možete potražiti upravo kod njega, kako biste napravili ovaj divan manikir. Koristite zemljane zelene nijanse i mlečnu roze nijansu.

Pročitajte i: Narandžasti manikir – vesele boje su hit ovog leta

Matcha gruv

Ova sjajna zeleno-bela kombinacija nas tera da pomislimo na ukusne matcha latte napitke prelivene kremom od vanile.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brittney Ellen (@brushedbyb_)

Zlatna mat matcha

Ovaj manikir krasi veoma gladak završni premaz koji ćete postići ukoliko koristite mat premaz za nokte. Apstraktne zlatne linije čine da nokti izgledaju luksuzno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nia Ho (@nails_and_soul)

Matcha francuski manikir

Zapamtite, ne morate da izaberete samo jednu matcha nijansu. Pošto su neusklađeni i ombre nokti i dalje popularni, ovaj višebojni matcha latte manikir je odlična opcija za one koji ne žele da se ograniče na jednu nijansu.

3D matcha latte manikir

Aura manikir, nokti sa kapljicama rose i ružičasti nokti su tri najveća trenda 2023. godine. Ovaj roze i zeleni matcha latte manikir sa 3D dizajnom mehurića je pravi izbor za vas ukoliko ne volite jednostavan dizajn na noktima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meagan K. (@tinybrushes)

Šarenoliki matcha latte manikir

Neusklađeni manikir je i dalje glavna tema 2023. godine, posebno kako dolazi leto. To znači da je ovaj cvetni, kockasti i talasasti manikir za one koji obožavaju šare i boje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hailey Lloyd (@nailsby.hails)

Matcha gradijent i negativan prostor

Ovaj manikir prikazuje da postoje načini da koristite različite nijanse zelene za svoj manikir. Umesto tradicionalnog francuskog manikira, probajte asimetričan luk sa negativnim prostorom.

Matcha trip

Ako volite neusklađeni manikir, ali želite da se držite samo dve nijanse, evo dokaza da to možete da uradite. Ovaj izgled ilustruje koncept da više nijansi može zajedno da se kombinuje ukoliko pripadaju istoj šemi boja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brittney Ellen (@brushedbyb_)

Pročitajte još i: Morsko staklo na noktima – ideje za manikir koji biramo za letovanje

Naslovna fotografija: instagram.com/disseynails

Marija Gavrilović

Comments