Godina pred nama će zaista biti fetch, jer filmska adaptacija brodvejskog mjuzikla Mean Girls dolazi na veliko platno, koji će u bioskopima biti prikazan već 12. januara 2024. godine. 

Produkcijska kuća Paramount je objavila novosti na koje verovatno nijedan milenijalac nije ostao ravnodušan, a vest o datumu premijere podeljena je na zvaničnom nalogu filma Mean Girls na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mean Girls (@meangirls)

Mean Girls mjuzikl

Get in, loser – zato što je ovaj klasik tinejdž-komedije iz 2004. godine ponovo u centru pažnje (da li je ikada prestao da bude?!), a ikonični trenuci koji su ostavili bespovratan trag u pop kulturi su i dalje sveži i aktuelniji nego ikad pre.

Kada pričamo o Y2K estetici, u mislima sigurno imamo sliku Regine George, a adaptacija vrtoglavo uspešnog kinematografskog ostvarenja je logična i marketinški proračunata odluka (koju apsolutno podržavamo).

Da se podsetimo, film iz 2004. je naišao na generalno vrlo pozitivne reakcije kritičara, te je kasnije adaptiran i u popularan mjuzikl na Brodveju. Ekranizacija mjuzikla koji je nominovan za prestižnu Tony nagradu, prvi put je potvrđena 2020. godine.

Pretpostavlja se da je snimanje odvijano u strogoj tajnosti s obzirom na to da fotografije sa seta nisu izašle u javnost, jer film stiže na veliko platno brže nego što smo mislili.

Iz tog razloga, prenosimo vam sve što za sada znamo: od glumačke postave do oficijalnog datuma premijere i trejlera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ju (@cineharmon)

Mjuzikl se temelji na ikoničnom filmu Tine Fey i Marka Watersa iz 2004. godine, čiji je scenario baziran na knjizi Queen Bees and Wannabes Rosalind Wiseman iz 2002. godine.

Za ulogu Cady Heron, koju je Lindsay Lohan otelotvorila za originalan film – odabrana je glumica Angourie Rice, poznata po ulogama u filmovima Senior Year i Spider-Man: Homecoming. Da se podsetimo, Cady je ćerka antropologa koja se iz afričke divljine preselila u urbanu džunglu tipične srednje škole koja je prepuna već ustanovljenim “grupicama” i popularnim momcima i devojkama.

Reneé Rapp, koja je na Brodveju tumačila lik Regine George, predvodnice najpopularnije i najokrutnije srednjoškolske grupe The Plastics – reprizira svoju ulogu i za filmsku adaptaciju mjuzikla. Takođe, u glumačkoj postavi je i Auli’i Cravalho poznata po animiranom filmu Moana, koja će glumiti Janis – koju je u filmu igrala Lizzy Caplan.

Još jedan veteran sa Brodveja je Jaquel Spivey, koji će reprizirati svoju ulogu Damiena. Ukoliko ste zaboravili, Damien je najbolji prijatelj Janis, a u originalnom filmu ga je tumačio Daniel Franzese.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Letterboxd (@letterboxd)

Tina Fey je pisala scenario za prvobitnu verziju Mean Girls, ali se ujedno i pojavila u originalnom filmu, a ukoliko se pitate: odgovor je DA, pojaviće se i u filmskoj adaptaciji mjuzikla! Glumica i scenaristkinja će zajedno sa Jennom Fischer iz The Office i Busy Philipps iz Cougar Town činiti glumačku postavku iščekivanog filma.

Ujedno, Paramount je organizovao live watch žurku za originalni film juče, 3. oktobra na TikTok nalogu studija @ParamountPics.

Mjuzikl Mean Girls otvoren je na Brodveju u aprilu 2018. godine i brojao je 833 izvedbe pre nego što su se zavese zvanično spustile 11. marta 2020. godine, dan pre nego što je pandemija COVID-19 i službeno zatvorila Brodvej.

Pročitajte i ovo: Uskoro dobijamo nastavak serije “House of the Dragon”, a evo šta znamo o 2. sezoni

Naslovna fotografija: pinterest.com/cosmopolitan.com

Milica Nešić

Comments