Originalni film Mean Girls premijerno je prikazan 2004. godine, i danas važi za kultno, nezaobilazno ostvarenje pop kulture. Scenario je napisala Tina Fey, a zasniva se na knjizi Rosalind Wiseman, dok legendarnu glumačku postavu čine Lindsay Lohan (Cady), Rachel McAdams (Regina George), Amanda Seyfried (Karen Smith) i Lacey Chabert (Gretchen Wieners).

I dve decenije kasnije, predmeti poput ružičaste Burn Book inspirišu savremene filmske i muzičke projekte (setimo se viralnog spota za numeru thank u, next Ariane Grande), a citati poput on Wednesdays, we wear pink nezaobilazni su deo mimova, kako za milenijalce, tako i za pripadnike generacije Z.

Mjuzikl Mean Girls je premijerno odigran na Brodveju 2018. godine, oživevši teen komediju na sceni, dok je filmska verzija mjuzikla konačno stigla u bioskope u januaru 2024. U čast novim interpretacijama fenomena, uradili smo detaljnu analizu i otkrili koji ste lik iz Mean Girls prema horoskopu.

Koji ste lik iz filma Mean Girls prema horoskopu?

Ovan: Regina

Regina George nije samo popularna devojka i takozvana Queen Bee, već je, (kao i Ovna) pokreće nezaustavljiva ambicija da bude najbolja. Nema nikakav problem da odmah kaže šta misli bilo kome ko se usudi da joj se suprotstavi. Ovnovske osobine čine je hrabrom i neustrašivom pred izazovima, bez straha da preuzme rizike kako bi postigla zacrtane ciljeve, čak i ako to znači promenu taktike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @reneerapp

Bik: Gospođica Norbury

Ako postoji lik koji je okarakterisan uobičajenim osobinama Bika, poput udobnosti i stabilnosti, to je gospođica Norbury. Tvrdnja je tačna čak i u stvarnom životu, imajući u vidu da je Tina Fey igrala isti lik u obe verzije Mean Girls. Praktična je i realna, zna kako da podrži svoje učenike i ne preza da pokaže svoju ambicioznu stranu (ali ni da bude stroga kada je potrebno).

Blizanci: Karen

Karen možda deluje kao da ne obraća pažnju na okolinu, ali je istovremeno radoznala i nezavisna, čak i ako to znači da često živi u svojoj glavi. Iako je deo Reginine grupe, nema problem sa tim da radi po svom. Drugovi je verovatno neće odmah smatrati pametnom (još jedna uobičajena osobina Blizanaca), ali ona zapravo može da bude najproračunatija osoba u sobi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by avantika (@avantika)

Rak: Gospođica Heron

Gospođa Heron je empatična i ljubazna, uvek želeći najbolje za svoju ćerku. Pokazuje nekoliko osnovnih osobina Raka, zaštitnički je nastrojena i intuitivna. Trudi se da bude dostupna svojoj ćerki, čak i kada u potpunosti ne razume šta se dešava u njenom životu. Gospođica Heron je osoba koju želite uz sebe, jer će uvek znati kada je odgovarajući trenutak da vam pomogne, a kada je vreme da se povuče.

Lav: Damian

Damian je glasni govornik u svojoj školi i ne boji se da kritikuje drugove kada im je to najpotrebnije. Ova samouverena osobina, kombinovana sa neustrašivom vernošću prijateljima, čini Damianovu ličnost vrlo sličnom Lavu. Ne boji se da preuzme vođstvo, kao ni da podrži nekoga ko nije prihvaćen u društvu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaquel Spivey (@jaquelspivey)

Devica: Cady

Ne tvrdimo da je svaka Devica uspešan matematičar, ali Cadyne veštine na matematičkom takmičenju definitivno podsećaju na logički i organizovan pristup ovog zemljanog znaka. Cady takođe ima romantičnu stranu, simpatišući Aarona čim stigne u novu školu. Kako simpatiji, tako i prijateljstvu sa Damianom i Janis, ali i frenemy odnosu s Reginom – pristupa kroz različite metodičke planove, kao što bi to uradila bilo koja Devica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angourie Rice (@angourierice)

Vaga: Gospođa George

Gospođa George je Reginina mama – i definitivno se ističe u društvu. Samouverena poput Vage, nije je strah da bude dominantni lik na svakoj žurci. Iako je najpopularnija u svom krugu prijatelja, ima problema sa povezivanjem sa svojom ćerkom. Ipak, Vage mogu da budu pomalo idealistične, što je važna osobina ako planirate da ubedite Reginu George da ste, zapravo – kul mama.

Škorpija: Direktor Duvall

Uvek posvećen i izuzetno frustriran školski direktor Duval verovatno ceni svoju samoću više od bilo čega, što nas navodi da pretpostavimo da je Škorpija. U standardnom stilu Škorpije, odlučan je da održi red u školi i pridržava se dugogodišnjih pravila. Kada pravila zakazuju, takođe može da bude tvrdoglav, supotstavljajući se promenama.

Strelac: Aaron

Iako Aaron ima potencijala da uđe u klasičnu ulogu najpopularnijeg momka u školi, na kraju pokazuje svoju “duboku” stranu. Avanture i putovanja Cady vidi kao nešto čemu treba težiti, baš kao i svaki slobodoumni Strelac. Čak i kada je u problemu, uspeva da zadrži prijateljski i optimističan stav. Ipak, kada dođe vreme – ne boji se da pokaže Strelčevu osobinu govorenja istine, čak i ako to znači suočavanje sa prijateljima ili drugim bliskim ljudima.

Jarac: Madam Park

Ako ste pogledali trejler za Mean Girls, primetićete francusku nastavnicu koju igra Ashley Park, čije ime lika piše na tabli kao madam Park. Podsetimo se, Ashley je bila originalna Gretchen na Brodveju i dobila je nominaciju za Tony za tu ulogu. U samo nekoliko rečenica primećujemo njen karakteristični vibe. Fokusirana je na podučavanje srednjoškolaca bez obzira na sve, ne trpi ništa osim savršenstva i zrači samopouzdanjem poput pravog Jarca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Park (@ashleyparklady)

Vodolija: Janis

Janis je pametna, kreativna i ne boji se da bude svoja. Kao i mnoge Vodolije, sama kroj svoj individualni put u srednjoj školi, postavljajući inspirativan primer za sve koji se osećaju kao da ne pripadaju. Sprijateljuje se sa Cady i pomaže joj da se nosi sa tim što je nova u okruženju, nikada ne odstupajući od svojih principa.

Ribe: Gretchen

Iako Gretchen stalno brine o tome šta Regina misli o njoj, duboko u sebi ona je sanjar – i mašta o tome da bude svoja (baš kao i sve osećajne i brižne Ribe). Iako ima status zle devojke, empatična je i razume svoje prijatelje. Uvek je korak ispred ostalih, ali nije nužno prisutna u sadašnjem trenutku (takođe, Ribe se često sukobljavaju sa tvrdoglavim Ovnovima, što ima smisla jer je Regina tipični Ovan).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bebe Wood (@broadwaybebe)

Pročitajte i ovo: Koji ste lik iz serije “Gilmore Girls” prema horoskopskom znaku?

Naslovna fotografija: instagram.com/meangirls

Milica Nešić

Comments