Hot topics

7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Kako da održiš kosu zdravom nakon farbanja kod kuće?

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

1/2

Naša uverenja postavljaju okvire našeg života i mi se držimo tih okvira, jer nam oni daju strukturu – reagujemo, ponašamo se i donosimo odluke prema obrascima, koje možemo i sami da prepoznamo kao sputavajuće. Zašto nam se uvek dešavaju stvari po istom scenariju? Zaljubljujemo se u osobe koje su slabog karaktera, manipulatori, zavisnici, nasilnici, propuštamo prilike, jer se ne usuđujemo da rizikujemo, ponašamo se neadekvatno u nekim (određenim) situacijama, reagujemo agresivno, ili ostajemo pasivni… U svakodnevnom životu ima milion primera za to kako nas naša “struktura” ograničava, kako izvodimo pogrešne zaključke i tumačimo situacije i događaje u odnosu na svoja ograničenja, a ne realno i objektivno. Ne možemo sami sebi da budemo psihoterapeuti, ali introspekcija seže dovoljno duboko, da možemo sami da primetimo da nam se u nekoj oblasti života ponavljaju slične situacije i problemi, što ukazuje na obrasce i modele ponašanja, koje smo izgradili prema svojim uverenjima. Prosta logika nas dovodi dotle da smo u stanju da zaključimo kako uzrok problema verovatno leži u tim našim uverenjima, koja ne možemo potpuno da sagledamo. Ako odaberemo neki oblik terapeutskog rada, onda imamo superviziju i nekoga ko nas upućuje i vodi ka tom sagledavanju. Ono što možemo da uradimo sami za sebe, jeste da kroz meditaciju dođemo do nekih otkrića, ali dobro bi bilo da i u tome najpre imamo vođstvo i obuku, da bismo naučili kako da prepoznajemo i shvatamo ono do čega kroz meditaciju možemo da dopremo. Ovo su uputstva za pronalaženje i otpuštanje ograničavajućih uverenja kroz meditaciju – koja je zapravo, dublji i temeljniji oblik introspekcije, koji zaobilazi zamke uma i ega, jer ide putevima koji ih zaobilaze. Dakle, ako vam je sve ovo razumljivo i deluje vam istinito, okušajte se.

View this post on Instagram

“I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to wrap my arms around her and sleep. Not fuck, like in those movies. Not even have sex. Just sleep together in the most innocent sense of the phrase. But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating. So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.” ― John Green, Looking for Alaska 🔮 🖤 🌌 🕯 ✨ 🥀 #tumblr #aesthetic #wanderlust #landscape #fashion #outfits #goals #cute #love #hipster #vintage #photography #inspiration #indie #grunge #alternative #travel #girl #girls #tumblrgirl

A post shared by purple aesthetic 💜 (@anxieth) on

Uverenja se najlakše otpuštaju u meditaciji, zato što je mozak tada u alfa stanju i radi na frekvencijama nižim od 14 herza (silazimo i niže, u teta stanje) i tada smo dovoljno duboko, dovoljno “ispod” strukture mentalnih i ego obrazaca i uverenja, da možemo da ih vidimo u njihovoj destruktivnoj jednostavnosti, a kad ih razotkrijemo, struktura je uzdrmana i gubi čvrstinu – postajemo svesniji i fleksibilniji.

Uputstva za praktikovanje meditacije za razrešavanje negativnih uverenja glase – strpljenje, nežnost prema sebi, zainteresovanost za istraživanje sebe i opuštenost. Probajte ovako:

Opustite se, ležeći na leđima – bilo bi dobro da to radite na podu, na prostirci i bez jastuka, jer ako legnete na krevet, vaše telo će prepoznati instrukciju “spavanje” i verovatno ćete svaki put zaspati. Možda ćete zaspati i na podu, ali to ne treba da vas brine – prosto, kreirajte meditativnu atmosferu, radite to sa namerom i napravite mali ritual od toga. Iako um “beži” u spavanje, svakako ćete imati zanimljiva iskustva. Meditacija može da se praktikuje i sedeći, ne morate saviti noge poput jogina, ali važno je da kičma ostane prava, a da ne bude neudobno (zato je lakše leći na pod, nego sedeti). Dišite duboko, osećajte kako vam se telo opušta, sa svakim izdahom opustite se još malo – kad ležite na podu, to je osećaj kao da se prepuštate tvrdoći podloge toliko da svakim izdisajem po malo “tonete” u podlogu.

Editors choice