Megan Thee Stallion, globalna rep senzacija i trostruka dobitnica Grammy nagrade, objavila je singl Cobra – ujedno i prvi sa dugoiščekivanog nezavisnog albuma.

Nakon višegodišnjeg sudskog spora, reperka je nedavno napustila izdavačku kuću 1501 Certified Entertainment, te dalje projekte u svojoj karijeri objavljuje nezavisno.

Megan se, pre zvanične najave novog singla, obratila fanovima putem Instagram Live-a, rekavši da trenutno nije deo nijedne izdavačke kuće, te da će novu muziku objavljivati pod ličnim i nezavisnim entitetom Hot Girl Productions. “Sledeća stvar koju budete videli biće pravo iz mozga Megan Thee Stallion i pravo iz džepa Megan Thee Stallion”, istakla je muzička zvezda.

Cobra: Prvi nezavisni singl Megan Thee Stallion

Pauza od muzike i povratak

Reperka je postepeno objavljivala nove numere nakon što je u aprilu najavila pauzu od muzike kako bi se fokusirala na svoje mentalno zdravlje. “Fanovi mogu da očekuju novu muziku kada se budem osećala bolje”, istakla je autorka #HotGirlSummer trenda.

Od tada, Megan je prekinula pauzu kako bi se pridružila koleginici Cardi B (sa kojom već ima globalni smash hit WAP) na njenoj novoj pesmi i muzičkom videu Bongos, ali i kako bi objavila soundtrack Out Alpha the Alpha svog glumačkog prvenca – komičnog filma Dicks: The Musical.

Šta predstavlja naslov pesme i koja je njegova simbolika?

Pre objavljivanja numere, hip-hop senzacija je na svom Instagram profilu objavila poruku u kojoj objašnjava značenje naslova novog singla.

“Kobre su primer hrabrosti i samouverenosti. Stoje ponosno i žestoko pred izazovima, učeći nas da iskoristimo svoju unutrašnju snagu, oslonimo se na sebe i savladamo prepreke. Oponašanje kobre pomaže nam da budemo sigurni u to što jesmo”, istakla je.

Razgovor o mentalnom zdravlju, lični izazovi i ispovest o suicidnim mislima

Megan Thee Stallion je tokom svoje karijere neretko javno pokretala temu mentalnog zdravlja, kako kroz aktivističko delovanje, tako i u svojim pesmama kao što je Anxiety. Reperka, koja je ujedno i diplomirana inženjerka zdravstvene administracije, ranije se udružila sa organizacijom Seize the Awkward kako bi “pomogla u normalizaciji razgovora o mentalnom zdravlju”.

Muzička zvezda, uprkos brojnim karijernim uspesima, nije imala jednostavan život. Podsetimo se, u 2020. godini, američki reper Tory Lanez je upucao Megan u stopalo, nakon čega su proveli dve godine na javnom i detaljno medijski ispraćenom suđenju (koje je rezultiralo presudom u Meganinu korist i 10-godišnjom zatvorskom kaznom za Laneza). Reperka je, nakon preživljenog nasilja, uložila velike napore zalagavši se za bezbednost žena i zaustavljanje nasilja nad ženama crne puti (a o svom iskustvu nasilja govorila je i u numeri Shots Fired).

Analiza teksta pesme

Ipak, u pesmi Cobra, hip-hop zvezda se otvorila kao nikad pre – podelivši sa publikom priču o svojoj borbi sa suicidnim mislima i usamljenosti u muzičkoj industriji, kao i o finansijskom koristoljublju njoj bliskih ljudi koji nisu marili za njeno stanje dokle god im je donosila materijalnu dobrobit.

Breaking down and I had the whole world watching
But the worst part is really who watched me
Every night I cried, I almost died
And nobody close tried to stop me
Long as everybody getting paid, right?
Everything’ll be okay, right?
I’m winning, so nobody tripping
Bet if I ever fall off, everybody go missing

Reperka se, između ostalog, osvrnula i na svoju zloupotrebu alkohola i osećaj depresije:

At night, I’m sitting in a dark room thinking
Probably why I always end up drinking
Yes, I’m very depressed
How can somebody so blessed wanna slit they wrist?

Jedan od najdirljivijih momenata u pesmi bio je kada je reperka podelila da joj nedostaju roditelji, osvrnuvši se na način na koji je gubitak majke i oca uticao na njenu anksioznost:

Man, I miss my parents, way too anxious, always cancel my plans

Meganin otac je preminuo 2013. godine, kada je reperka još uvek bila srednjoškolka, a tri godine kasnije – počela je da objavljuje svoje freestyle videe u kojima vodi rap battle, odnosno, takmiči se sa muškom konkurencijom u hip-hopu. Kasnije, u 2019, Meganina majka je preminula od posledica raka, dok je svoju baku izgubila samo dve nedelje kasnije.

Na kraju, Megan je donela osnažujući zaključak, inspirisavši hiljade fanova na Twitteru (X), koji su podelili svoje pozitivne reakcije na hrabru poruku reperke:

Damn, I finally see it
I’m killing myself when b**ches would die to be me

Prema pretpostavkama fanova – reperka je, između ostalog, optužila svog bivšeg dečka Pardisona Fontainea za prevaru, priznavši da ga je uhvatila “na delu” u svom stanu i to “na krevetu gde spava”.

Iako smo dobili priliku da upoznamo ranjivu stranu globalne hip-hop senzacije, neke stvari su ostale iste. Uprkos intimnom i potresnom tekstu o brojnim životnim izazovima, Megan je zadržala svoj signature look, ne odrekavši se samouverenog pristupa, kao ni hrabrih modnih odabira i upečatljivog stila koreografije.

Ovog puta, rep zvezda je predstavila moćan kontrast između onoga što kao umetnica vizuelno prikazuje svetu i onoga što se odvija u njenim mislima i privatnom životu. Simbolično, Megan je skinula staru zmijsku kožu, ozvaničivši novi i nezavisan početak, povodom koga ne možemo da budemo uzbuđeniji!

Šta vi očekujete od budućih muzičkih projekata Megan Thee Stallion, imajući u vidu da je zvanično postala nezavisna umetnica?

Pročitajte i ovo: Ed Sheeran na beogradskom Ušću: Evo šta sve možemo da očekujemo od muzičkog spektakla

Naslovna fotografija: instagram.com/theestallion

Milica Nešić

Comments