Glumica Meghan Markle i princ Harry su 4. juna postali roditelji devojčice. Oni su na sajtu svoje neprofitne organizacije Archewell napisali: “4. juna smo bili blagosloveni dolaskom naše ćerke, Lili. Ona je više nego što smo ikada mogli da zamislimo, a mi smo vam i dalje zahvalni za ljubav i molitve koje nam šaljete širom sveta, osetili smo ih. Hvala vam na vašoj ljubaznosti i podršci tokom ovog veoma značajnog perioda za našu porodicu.”

Lilibeth “Lili” Diana Mountbatten-Windsor rođena je u prepodnevnim časovima u bolnici u Santa Barbari, u Kaliforniji. Kako su naveli u nastavku saopštenja, i majka i beba se osećaju odlično. Ime Lilibeth, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ćerci su dali u čast kraljice Engleske, čiji je to porodični nadimak. Tako ju je zvao i princ Philip, koji je preminuo u 99. godini, početkom aprila ove godine. Nadimak potiče još iz kraljičinog ranog detinjstva, kada nije mogla da izgovori svoje ime, pa se predstavljala kao Lilibeth. Iako se on može čuti samo u krugu porodice, kralj George VI je jednom javno upotrebio njen nadimak kada je izjavio “Lilibeth je moj ponos. Margaret je moja radost”.

Srednje ime ćerkice, par je dao u čast njene pokojne bake, princeze Diane, koja je tragično poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, 31. avgusta 1997, pokušavajući da pobegne od paparaca. Princ Harry je tada imao samo 12 godina, dok je njegov brat Harry imao 15. U intervjuu koji je par dao gostujući kod jedne od najpoznatijih TV voditeljki, Oprahe Winfrey, princ Harry je rekao da je sudbina njegove supruge Meghan počela užasno da ga podseća na onu koju je doživela njegova majka, zbog pritisaka koji su mediji vršili na nju. To je, između ostalog i jedan od razloga zašto su odlučili da odu iz kraljevske porodice – i to na drugi kontinent.

Comments