Imali smo siren eyes, ali šta je mermaid skin šminka? Čini se kao da će i ove godine TikTok biti pun novih trendova u šminkanju, jer je ova društvena mreža očigledno postala mesto gde se trendovi rađaju i umiru. Mermaid skin je popularan trend lepote inspirisan mitskim stvorenjem, sirenom, kao što i sam naziv to kaže. Uključuje stvaranje rosnog, svetlucavog i blistavog sjaja na koži, koji podseća na svetlucave krljušti sirene. Izgled se postiže upotrebom hajlajtera, shimmera i drugih proizvoda za osvetljavanje kože, zajedno sa tehnikama isticanja crta lica i konturisanja. Mermaid skin je, iako tako ne zvuči, idealna za posebne prilike ili kao razigrani dodatak svakodnevnoj šminki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Herron (@madeupbykaty)

Mermaid skin šminka – šta je to zapravo?

Mermaid skin je, dakle, novopečeni TikTok trend koji je inspirisan “mokrim izgledom”, koji smo prethodno mogli da vidimo u okviru mikro-trenda shower makeup, gde su se korisnici ove društvene mreže “natapali” u toliko skin care proizvoda da je izgledalo kao da su tek izašli iz tuš-kabine. Isto tako, mermaidcore je estetika koja će naizgled biti jedna od najpopularnijih 2023. godine.

Svetlucava i rosna šminka je nešto što ne izlazi iz mode, gotovo nikad, iako mat šminka inspirisana devedesetim ponekad dođe da joj ukrade mesto, ali definitivno zaslužuje da bude deo i vaše makeup rutine. Ali kada sanjarite o nečemu iz bajke, mermaid skin šminka će vam podići nivo svetlucavosti na fantastični nivo, i savršen je način da kanališete svoje dane kada ste bili dete, i igrali se maskiranja u mitska bića – i pretvorite ih svetlucavu stvarnost.

Pročitajte i ovo: TikTok nam predstavlja još jedan makeup trend – Siren eyes

Kako da uradite mermaid skin šminku:

Šminkerka i korisnica TikToka, Zoe Kim Kenealy, snimila je detaljan video u kome pokazuje na koji način možete da ostvarite mermaid skin efekat, gde je takođe istakla da je ključna stvar napraviti delove šljokica na licu, gde bi se inače nalazile škrge. Cilj mermaid skin šminke je da vašoj koži date izgled kao da sama od sebe sija i presijava se.

@zoekimkenealy

I have been searching for the perfect product to give the wet, ethereal, mermaid skin finish and the about-face fractal eye paints take the cake. With glitter eyeshadow, I always think using your fingers is the best approach and the fractal eye paint formula lends itself to this. Use my discount code ABOUTZOE15 for 15% off site wide at aboutface.com #afpartner #aboutfacebeauty #liquideyeshadow #glittermakeup #fractalglitter #glittereyeshadow #REFRACT #allaboutthebenjamins

♬ Mermaid Ocean – rdagnan

Ako vam se dopada ovaj način šminkanja koji aludira na Ariel, onda definitivno pokušajte da ga rekreirate sami. Tražite proizvode koji su kremasti, ali koje možete nanositi u slojevima, i tako izgraditi željeni efekat, kao i proizvode koji u sebi sadrže veoma fine šljokice, a ne one krupne komadiće koji se obično nalaze u šljokičavim gelovima. Kada je u pitanju mermaid skin, najvažnije je da kreirate taj polumokar izgled, tako da pripremite kožu sa laganim serumom koji će vam dati sjajan izgled kako biste povećali krajnji efekat.

Ovo je samo jedan od niza trendova koji nas očekuje u toku 2023. godine, a sudeći prema onome što smo mogli videti prošle godine – kao što su siren eyes, shower makeup, vampire skin, fox i doe eyes, angel makeup – i mnogi, mnogi drugi, očekuju nas još ekstravagantniji makeup lookovi. TikTok je postao centar za tutorijale za lepotu i šminku, inspirišući najnovije trendove šminkanja. Od glass skin trenda do smelog i šarenog izgleda očiju, korisnici ove društvene mreže neprestano pomeraju granice tradicionalnih standarda lepote.

Mermaid skin je zabavan i razigran makeup look koji se može prilagoditi da odgovara gotovo svakom tonu kože i ličnom stilu. Kako biste dobili najbolji efekat, birajte proizvode koji su komplementarni vašem tonu, i nanosite ih na vrhove istaknutih crta lica kao što su jagodice, obrve i vrh nosa – zatim sve dobro izblendajte kako biste dobili što prirodniji izgled.

Pročitajte i ovo: TikTok trendovi za negu lepote koji su obeležili 2022.

Naslovna fotografija: instagram.com/claytonhawkins

Nenad Grubanoski

Comments