Univerzitet Metropolitan i ove godine organizuje takmičenje – MET Future Fashionista ONLINE, powered by Belgrade Fashion Week.

Kao i prethodnih i ove godine nastavljamo da nagrađujemo talenat sa vrednom nagradom od 1.500 € za upis na prvu godinu studijskog programa Modni dizajn Fakultata digitalnih umetnosti, dok drugo mesto dobija vaučer od 700 €, a treće 500 €, takođe za upis na FDU. Pored vrednih novčanih nagrada, tu je i specijalna nagrada Beogradske nedelje mode.

Tema takmičenja je – “Kreativni svet u savremenom odevanju”

Tema takmičenja pruža slobodu izbora sopstvenog koncepta i uopšte mogućnost da se takmičari lično predstave kroz svoj stvaralački rad, da kroz dizajn kolekcije uvedu „gledaoce“ u sopstveni stil, koncept i način razmišljanja i kreiranja uopšte.

Na predstojećem MET Future Fashionista Competition-u članovi žirija će biti eminentni stručnjaci iz sveta mode, koji su poznati kako domaćoj publici, tako i na svetskoj modnoj sceni:

Nenad Radujević, direktor i osnivač Modnog studija Click, i autor modnog projekta Beogradska nedelja mode (Belgrade Fashion Week) koji se uspešno realizuje od 1996. godine. Takođe Nenad neprestano i sa velikim entuzijazmom radi na afirmaciji mladih modnih dizajnera od kojih su danas mnogi poznata imena domaće modne scene, a neki od njih imaju i uspešne karijere širom sveta.

1080x1080 Met future fashionista e1615460834694 MET Future Fashionista Competition 2021. Kreativni svet u savremenom odevanju

Tijana Pavlov, svetski poznata modna kreatorka, koja je osvojila i modno tržište Jugoistočne Azije svojim unikatnim radom, a predavala je i na inostranim univerzitetima – Accademia Italiana, Chanapatana International Design Institute i ESMOD. Tijana je deo profesorske klase studijskog programa Modni dizajn na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i svoje studente već uveliko čini prepoznatljivim i jedinstvenim, prenoseći im svoje znanje, višegodišnje iskustvo i talenat.

Katarina Samardžić, profesorka na studijskom programu Modni dizajn na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan. Katarina je naša uspešna kostimografkinja koja je dizajnirala i mnogobrojne dramske, operske, dečje i lutkarske predstave, kao i značajne projekte u kulturno zabavnom programu RTS-a. Radila je za Beogradsko dramsko pozorište, Pozorište Boško Buha, Kruševačko narodno pozorište, Kikindsko narodno pozorište… Takođe, svoje projekte  je realizovala i  u Sjedinjenim Američkim Državama – Sarasota Opera House, Connecticut Repertory Theatre, Nafe Ketter Theatre, Hartford Stage, New Orleans…

Ukoliko volite modu i vidite sebe kao budućeg modnog dizajnera i modnog eksperta, prijavite se na takmičenje – MET Future Fashionista!

Comments