Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Danas je prejednostavno obući se, i biti “in“. Dovoljno je kupiti nešto iz poslednje kolekcije svima pristupačnih brendova, i biti obučen po najnovijem trendu. Poznati nam diktiraju stilove, sve prisutniji modni blogovi nam to serviraju na najbrži mogući način, a mi se nesvesno stapamo sa izlozima, postajemo neprimetni, postajemo isti.

Kada ulice preplave bež i druge zemljane nijanse, odjednom ne možemo da se zamislimo u nekoj kombinaciji napadnije boje, smatramo da drugima time bodemo oči. Kada kasnije poznati dizajneri uzviknu color blocking, mi se osećamo bezlično u stvarima koje smo obožavali  prethodne sezone.

Bodu oči i baš ih briga. Bodu ih zajedno. Mi teramo modu, a ona se vraća!

Bodu oči, i baš ih briga. Bodu ih zajedno.

Desilo se da ste u ostavi, na tavanu, u kući vaših roditelja pronašli kofer pun odeće. Isprobali ste te stvari, osećali se smešno i nepažljivo ih vratili tamo gde ste ih pronašli. Sledeće sezone ste čitali o vintage odeći. Sledeći dan ste pošli u pohod na kofer. Smejali ste se ženama koje nose čarape i sandale. Ove sezone vam to ni malo nije smešno.

Odbačeno blago. Mi teramo modu, a ona se vraća!

Odbačeno blago.

Ne kritikujem.

Svi mi tražimo inspiraciju u svetu oko nas. Beskrajan broj proizvoda koje nam mediji plasiraju ne može biti zanemaren. Ali zar vam nisu dojadile ulice kojima hodaju hiljade i hiljade bob frizura? Pa se vremenom sa tih frizura pramen po pramen dorezuje, da bi pola godine kasnije te kose naprosto izrasle i svojom vatrenom crvenom bojom obasjale grad.

Samo vas podsećam.

Sigurno ovo već znate. Samo je potrebno da vas neko podseti.  Budite hrabri! Preteknite najnoviju kolekciju! Preteknite armiju istih! To naravno ne znači da idete kontra, silom. Nosite ono u čemu ste vi – vi! Pa bilo to u trendu prošle, pretprošle sezone, bitno je da se u tome osećate dobro. Moda se spiralnim putem vraća. Nečim novim se dopuni nešto staro. Modni kreatori imaju zadatak da iznova budu drugačiji, njima je sve dozvoljeno. Zašto ne bi bilo i vama?


Mina Smiljanić juri za životom koji nju ne uspeva da stigne. Preambiciozni kolekcionar iskustava i uspomena. Piše brodski dnevnik da bi sprečila zaborav. Plaši se dokolice, beži od monotonije, kipi iz kalupa. Uvek svuda. Veruje da može sve i da sve zavisi od nje. Smatra da je previše jednostavna i previše komplikovana za jednu ženu. Akcijaš. Skitnica. Fu.

Editors choice