Retko šta uzbudi ljubitelje šminke kao nanošenje hajlajtera, i hajlajter kao proizvod generalno. U poslednje vreme su se na društvenim mrežama pojavili trendovi koji uključuju baš ovaj proizvod za šminkanje, a jedan se posebno istakao – mikrohajlajting.

Ovaj trend je poznat i kao dream girl makeup, što podrazumeva tehniku koja je postala viralna na TikToku, koja podiže izgled čitavog lica, baš na onim pravim mestima. U nastavku saznajte sve o novom trendu, kao i kako ga možete rekreirati sami!

Šta je mikrohajlajting?

Kao što smo već naveli, ova tehnika se još naziva i “dream girl”, a radi se, u suštini, o načinu nanošenja hajlajtera koji će vašem licu dati face-lift. Dok većina ljudi koristi belu olovku kako bi dobila željeni izgled, mogu se koristiti i drugi proizvodi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Pročitajte i ovo: Kako da nosite ružičastu šminku na “odrastao” način

Kako zategnuti lice hajlajterom?

Možete koristiti kremasti ili tečni hajlajter, kao i korektor, kako biste kreirali “mikrohajlajting” makeup look. Važno je da napomenemo da bela neće biti savršena opcija baš za svakoga, tako da možete odabrati boju u skladu sa vašim tenom, kako biste dobili najbolji efekat.

Ako preferirate matirani izgled šminke, koristite olovke koje su nijansu do dve svetlije nego vaš prirodan ten, kako biste hajlajtovali bez svetlucanja i šljokica (a uvek se možete opredeliti i za korektor).

Ukoliko preferirate mešavinu mat i sjajne šminke, iskoristite korektor na mestu gde želite mat izgled, a hajlajter na mestima gde želite sjaj. U suštini, nema konkretnih pravila kod ovog trenda, već koristite ono što na vama izgleda najbolje. Testirajte nekoliko nijansi i različitih tekstura kako biste videli šta vam najviše odgovara.

https://www.tiktok.com/@rachelrigler/video/7198635245938199851

Korak 1 od 3: Pre svega mapirajte gde želite da hajlajtujete

Nakon što ste naneli bazu, konturu, i/ili bronzer, mapirajte mesta na kojima želite da uradite mikrohajlajting. Šminkeri generalno preporučuju da se koriste kremasti hajlajteri, tako da iskoristite onaj brend koji vam najviše odgovara.

Počnite tako što ćete hajlajter staviti u unutrašnje uglove očiju, ispod obrva, niz nos i pokretom nagore (preko obraza) u uglovima usta. Takođe, možete postaviti hajlajter na spoljne uglove očiju i bilo gde drugde gde biste želeli da napravite lift.

Dobra stvar kod mikrohajlajtinga je što ga možete prilagoditi svojim specifičnim potrebama. Bilo da je to isticanje mesta koje ne biste inače istakli, ili nešto drugo. Možete, na primer, istaći sredinu svog kapka sa malo kremastog hajlajtera ili onog u puderu, jer će vam tako osvetliti oči na suptilniji način, posebno ako tog dana ne nosite šminku.

Korak 2 od 3: Izblendujte sve i fiksirajte

Bilo da koristite prste, četkice ili sunđer, važno je da naneseni proizvod dobro izblendujete, pa prema tome koristite alatke koje će vam dati najbolji rezultat. Ako koristite prste, pre svega malo zagrejte vrhove prstiju tako što ćete spojiti ruke, i zatim utisnite proizvod u svoju kožu – i to je zapravo ključ kod mikrohajlajtinga.

Ako koristite četkicu, pre svega je isprskajte sprejem za lice, a zatim krenite sa laganim tapkanjem po licu kako biste kreirali nežan look, kako bi mikrohajlajting tehnika izgledala kao prirodni deo kože.

Ukoliko koristite korektor ili olovku, četkice ili sunđeri će biti najbolja opcija za blendovanje. Naravno, sve zavisi od gustine i teksture proizvoda. Pre nego što fiksirate šminku, pogledajte da li je potrebno da još malo izblendujete lice. Potom sve fiksirajte i uživajte u novom makeup looku.

@m.a.k.e.u.p.i.e

TUTORIAL DE MICRO ILUMINACIÓN ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ #makeuptutorial #spreadhype #microiluminacion #microhighlighting

♬ Calming and healing Lofi Hiphop(899982) – Oren

Korak 3 od 3: Konačni makeup look

Ako ste jedna od onih osoba koja više voli da meša mat i sjajne teksture, možete pomešati dva proizvoda kada rekreirate ovaj izgled kod kuće. Pre svega, nanesite hajlajter ispod obrve, na spoljašnje ivice oka i nešto veću količinu niz nos, i na kraju na uglove usana. Zatim, možete iskoristiti konrirajući proizvod koji će dodati sjaj vašem licu – iznad jagodica i na sredini kapaka. Ako ne želite da istaknete taj deo očiju, uvek možete to da uradite na spoljašnjim ivicama – sve je stvar izbora.

Na kraju, sve izblendujte koristeći svoju omiljenu četkicu, kako bi sve izgledalo prirodno. One što preostaje je karmin i rumenilo kako biste kompletirali čitav makeup look.

Kao što vidite, trendovi na TikToku mogu da donesu i nešto dobro, a to je upravo mikrohajlajting tehnika. Pratite našu makeup sekciju pažljivo jer smo uvek tu da donesemo novosti iz sveta lepote i šminkanja!

Pročitajte i ovo: Tri tehnike da uklonite vodootpornu maskaru, a da ne oštetite trepavice

Naslovna fotografija: instagram.com/hoskelsa

Nenad Grubanoski

Comments