Nedelja mode u Milanu je zvanično iza nas, a tokom čitavog događaja se mogao videti pregršt novih kreativnih direktora i rođendanskih proslava velikih modnih brendova, tako da je raspored vezan za događaje bio, blago rečeno, prepun.

Nakon malo prigušenije Nedelje mode u Londonu, koju je zadesila smrt kraljice Elizabete II, najvažniji događaj u svetu mode preselio se u Milano, gde su nova kreativna lica poput Fergamoa, Etroa i Ballyja pojavila u velikom sjaju, dok su se istovremeno održale velike proslave rođendana, gde je Moncler definitivno oduvao sve posetioce, proslavom 70 godina svog brenda. Fendi je takođe održao izvanrednu reviju, otvarajući čitavu Nedelju mode, dok su za tim sledili Versace, Bottega Veneta, Gucci i mnogi drugi.

Ovo su neki od spektakularnih događaja koji su obeležili čitavu Nedelju:

70 godina od osnivanja brenda Moncler

Brend Moncler se pojavio na Nedelji mode u velikom svetlu, zauzevši čitavu milanski trg i priredivši pravi spektakl za gledaoce. Oni su se definitivno vodili parolom Come one, come all kada je u pitanju ovaj događaj, jer je čitav performans otvorila prima balerina Pozorišta Skala u Milanu, Virna Toppi, koji je uključio 1952 umetnika – što je zapravo predstavljalo godinu osnivanja Monclera, a svi su nosili belu Moncler Maya 70 jaknu.

Definitivno se može reći da je na ovom događaju viđen pravi spoj tradicije i inovacije, koji je objedinjen upravo ikoničnom Maya 70 jaknom – dizajn koji je tokom godina toliko evoluirao po pitanju stila i materijala, pa je samim tim uvek ostala važna u savremenom svetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moncler (@moncler)

Pročitajte i: Italijanski glamur sa Kardashianskim obrtom – Kim K x D&G

 Gucci i 68 pari blizanaca

Za kolekciju proleće/leto 2023. Gucci je u Milanu predstavio sve duplirano. Naziv kolekcije bio je Gucci Twinsburg, ime koje aludira na predgrađe u Ohaju – mestu gde se tokom godine rodi najveći broj blizanaca.

Naime, kako bi organizovao čitav događaj, Gucci je poslao tajnu grupu svoji predstavnika na Twins Day, konvenciju blizanaca koja se održava u Ohaju. Publika, koja se nalazila u dve odvojene sobe, nije imala predstavu da će gledati blizance sve do poslednjih trenutaka, kada se ekran koji je delio dve sobe podigao, i svaki od modela uzeo ruku pod ruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gucci

Alessandro Michele, kreativni direktor Guccija, izjavio je kako nam pogled na identične blizance može preneti osećaj posmatranja prirodnog svetskog čuda. On je ovu reviju posvetio ženama koje naziva svojim “mama bliznakinjama”, jer je odrastao uz svoju majku, Eraldu, i njenu bliznakinju, Giulianu.

Još jedno iznenađenje koje se moglo videti u sklopu autfita, jesu i gremlini koji su virili iz torbi koje su nosili modeli:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gucci

Versace i povratak Paris Hilton

Luksuzni italijanski brend Versace 24. septembra je predstavio reviju koja nam je oduzela dah. Ovom prilikom, brend se upustio u mešanje tijara i nitni, nudeći nam kolekciju pod nazivom “A goddess gone grunge“.

Donatella Versace otvorila je reviju sa potpuno crnim kombinacijama, gde su se pojavile i uske haljine koje su bile prorezane iz različitih uglova, zajedno sa crnim bajkerskim jaknama i kožnim pantalonama, koje su bile dekorisane metalnim nitnama i resama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Versace (@versace)

Pročitajte i: Kako brend Chopova Lowena menja savremeno odevanje

Crninu su ispratile roze i ljubičasti komadi, uključujući haljine sa dubokim dekolteima, zvoncare i bold zebra print. Kako je dizajnerka izjavila, oduvek je volela buntovnice, žene koje su samouverene, pametne i pomalo dive.

Američka rijaliti zvezda Paris Hilton zatvorila je čitavu reviju u kratkoj, kristalnoj, mrežastoj haljiini sa čipkom, koja je bila upotpunjena roze velom i tijarom. Malo je reći da je “razbila”.

Ovo su samo neki od momenata koji su obeležili ovogodišnju Nedelju mode u Milanu, a sigurni smo da će vam se dopasti sve što je bilo predstavljeno, tako da trk na Instagram da vidite sve fotke koje su se pravile tokom nedelje. Neće vas razočarati.

Naslovna fotografija: instagram.com/parishilton

Nenad Grubanoski

Comments