Mirisi, smole, pačuli i sandalovina, šafran, tamjan, čaj, koža i duvan… Istok je preterivanje, prepuštanje čulima, opijanje mirisima.

Četiri sata orijentalnog šika, prepuštanja aromama opojnim kao strast… čeka vas u sredu u parfimeriji Metropoliten.

harem Mistični mirisi Orijenta

Harem

Uzbuđenje je obuzelo harem: sultan će uskoro doći da povede jednu od njih, koja će za njega, samo te večeri, biti jedina, izabrana. Hamam isparava mirisom jasmina i perunike, vanila prigušuje balsamske smole koje se dižu iz mirisnih sveća, a žamor postaje tiši kada na scenu stupi dim nargila: stiže sultan, jedini muškarac koji sme da kroči u ovaj ženski raj.

Perfume d’Empire – Cuir Ottoman je parfem koji želi da vam dočara baš ovaj orijentalni trenutak. On odiše erotikom, misterijom i orijentalnim šarmom.

afrodizijaci Mistični mirisi Orijenta

Afrodizijaci

Istok je sav u afrodizijacima, bogat i lišen suptilnosti: Perfume d’Empire nam predstavlja još jedan azijski nektar pun afrodizijačkih začina: kardamon, cimet, đumbir i kim. Aziyade je ekstravagantna kombinacija s pačulijem i vanilom, pravi odraz raskoši i preterivanja orijentalnog sveta.

Juliette Mistični mirisi Orijenta

Skupoceni oud

Oud ili agar je dragocen sastojak kvalitetnih parfema koji pretenduju na orijentalni šik. Kažu da je jedan arapski kalif rekao: “Kada bih bio trgovac, trgovao bih samo mirisom agarovog drveta – ouda, tako bih, i da ne zaradim ništa, bio nagrađen njegovim neverovatnim mirisom.” U Juliette Has a Gun – Midnight Oud nas vodi u istočnjački vrt koji u ponoć odiše snažnim mirisima: oud, papirus, ambra, mask, šafran, geranijum, pačuli i, naravno, marokanska ruža.

Romano Riči (Romano Ricci) je ovim ekstravagantnim parfemom stvorio moćnu esenciju, evropsku verziju opojnog i mističnog Istoka.

artisan Mistični mirisi Orijenta

Aromatični oud

Artisan Parfumeur je u svom mirisu Al Oudh posvećenom ovom dragocenom sastojku – oudu – dodao celu paletu istočnjačkih začina: kim, kardamon, biber, mirta, vanila, tamjan, pačuli, tonka i sandalovina. I, naravno, ruža, taj cvet koji svojom snagom jedini može da parira snažnim orijentalnim aromama.

Miris koji vas ne može ostaviti ravnodušnom.

zlato Mistični mirisi Orijenta

Šafran

Šafran je suvo zlato među začinima. Ovaj začin od prašnika cveta krokusa jedan je od naskupljih i najcenjenijih na svetu.

Comme des Garcons je parfemom 8 88 ponudio šafran i ambru, začinjene geranijumom i korijanderom, u mirisu kojim želi da nam dočara skupocenost zlata i njegovu hladnu i toplu paradoksalnu auru i privlačnost.

Safran Mistični mirisi Orijenta

Crni šafran

Black Saffron brenda Byredo nam donosi drugačiju viziju šafrana, ali na sasvim drugi način: delikatan i suptilno sjedinjen sa mirisom kože, otvara se svežinom azijskog grejpa i bobica, da bi nas ljubičice i kožne note povele ka ovom dragocenom začinu.

Istočnjački miris pun suptilnosti.

noć Mistični mirisi Orijenta

Noć

Noću u Tunisu, ulice starog grada odišu mirisom bašta, hamama… i dok se mesec diže na nebu, narandža i kardamon se mešaju sa tuberozom i sandalovinom, kedrom i ambrom. Na kraju je, kao logičan sled, miris kože uz kožu. Noć u Tunisu opevao nam je Nuit Noire brenda Mona di Orio.

Cinq Mondes Mistični mirisi Orijenta

Mirisna nega

Konačno, i kozmetika može da nam donese mirise Istoka.

Luksuzni francuski prirodni SPA brend Cinq Mondes ekskluzivno se prodaje u Metrolitenu, a inspirisan je tajnim recepturama lepote iz celog sveta: od Maroka do Indonezije. Bogati orijentalni mirisi prate ove divne recepture na bazi tropskih biljaka i mirisnih i dragocenih ulja. Jedinstvena prilika da okušate ove prijemčive teksture zamamnog mirisa tokom popodneva posvećenog Orijentu u Metropolitenu.

Mirisi i kozmetika sa duhom Orijenta biće vam predstavljeni u pravom istočnjačkom ugođaju, u parfimeriji Metropoliten u sredu, 17. novembra, od 16 do 20 sati. Nije vam potrebna pozivnica da dođete: samo želja da uživate u ovim snažnim mirisima.


Parfimerija Metropoliten, ugao Zmaja od Noćaja i Kralja Petra, Beograd. Jedinstven izbor ekskluzivnih parfema i kozmetike. www.metropoliten.rs 

 

Comments