Mlad Mesec je osvežavajući astrološki događaj koji nam jednom mesečno pruža dodatnu energiju za nove početke, razmišljanje i postavljanje namera. Avgustovski mlad Mesec u Lavu pojaviće se 16. avgusta i doneti uzbudljivu, vatrenu i pokretačku energiju. Astrolozi i duhovne vođe predlažu da ovaj nebeski događaj obeležite ritualima ili proslavite na svoj način i njegovu energiju iskoristite za manifestovanje svojih želja.

U astrologiji, mlad Mesec simbolizuje novi početak, jer predstavlja prvu fazu novog lunarnog ciklusa, a ujedno i završetak prethodnog. Zbog toga možemo lakše da se oslobodimo onoga što nam ne služi i prizovemo ono što želimo. U zavisnosti od astrološkog znaka u kome se pojavljuje, mlad Mesec donosi različite teme – pošto se avgustovski pojavljuje u znaku Lava, ovu fazu obeležava posebno vatrena i strastvena energija, koja počinje da se oseća tri dana pre njegove pojave i zadržava se tri dana posle.

Mlad Mesec u Lavu – uticaj na svaki horoskopski znak

Ovan

Tokom ove lunacije, Ovnovi mogu osetiti da su primorani da slede svoje strasti, ili da krenu novim putem – u karijeri ili ličnom životu. Vaša urođena sklonost ka zadovoljstvu i pozitivnosti u ovom trenutku je vaša najveća snaga.

Bik

Mlad Mesec u Lavu može vas podstaći da tražite više uzbuđenja u životu. Razmišljajte o novinama van svoje zone udobnosti i preuzimanju više rizika – čak i u malim stvarima, primetićete značajne pomake.

Blizanci

Sjajna prilika za Blizance da upoznaju nove ljude i prizovu dublje i značajnije veze u svoje živote! Mlad mesec u Lavu vas poziva da pronađete načine da prenesete i izrazite svoje emocije i usavršite veštinu slušanja.

Rak

Tokom mladog Meseca, Rakovi će možda želeti da se fokusiraju na svoje dugoročne ciljeve i sistem vrednosti – čak i ako to znači preuzimanje rizika. U ovom periodu možete očekivati određene promene u izvorima i prilivu finansija.

Lav

Ovo je vaš mlad Mesec i trenutak da zablistate u punom sjaju! Raspolažete svim svojim sposobnostima, znate ko ste i podstaknuti ste da se na svim nivoima izrazite na najutentičniji i najiskreniji način.

Devica

Mlad Mesec u Lavu Devicama može doneti osećanje odvojenosti i potrebu za samoćom, kako bi promišljale o tome šta im donosi radost i zadovoljstvo u životu. Introspektivan i podmlađujući period, koji ispunjava i neguje vašu dušu.

Pročitajte i ovo: Vodič za Lavove – šta da čitate, gledate i oblačite

Vaga

Svaki oblik zajednice i zajedništva za Vage je veoma važan i predstavlja vitalni energetski centar vašeg života. U fazi mladog Meseca pozvani ste da učvrstite svoje granice i postanete selektivniji u odnosu na to sa kim delite svoju energiju!

Škorpija

Za Škorpije, mlad Mesec u Lavu stavlja u fokus poslovne ciljeve i finalne proizvode. Usmerite svoju strast i odlučnost u posao i budite svesni moćnog uticaja koji imate na druge.

Strelac

Avanturistička priroda Strelca veoma je kompatibilna se energijom avgustovskog mladog Meseca – obratite posebnu pažnju na lekcije koje učite u ovom trenutku i pokušajte da se ne ponašate suviše impulsivno.

Jarac

Mogli biste da osetite mlad Mesec u Lavu snažnije od drugih, jer ćete imati dubok poriv da se oslobodite svega što vam više ne služi i što sputava vaš razvoj i napredak. Obavite posao „velikog čišćenja“ svesni da otpuštanjem onog što ste prevazišli i što vam ne treba, pravite mesto za nove stvari koje dolaze.

Vodolija

Ovo je važna faza za Vodolije – da otvore svoja srca i priznaju svoju ranjivost. Mogli biste da upoznate nekog važnog ili uspostavite duboku, intimnu vezu sa nekim koga nikada niste očekivali – ali samo ako ste spremni da se otvorite.

Ribe

Ribe mogu imati koristi od promene rutine tokom mladog Meseca u znaku Lava. Možete postići veliki lični napredak i osnažiti svoje mentalno i fizičko zdravlje kroz primenu zdravih navika u ishrani i vežbanju, kao i praktikovanju duhovnih disciplina, kao što su meditacija, disanje, vođenje dnevnika.

Rituali mladog Meseca i manifestacije želja

Mnogi duhovno orijentisani ljudi koriste energiju mladog Meseca da se usklade sa sobom i ispolje svoje želje. Kroz meditaciju, vođenje dnevnika i postavljanje namera, ovu fazu lunarnog ciklusa možete koristiti da se uzemljite u sadašnji trenutak, otpustite prošlost i vizuelizujete svoje želje, prizivajući njihovo ostvarenje.

Ako volite rituale i družite se sa ljudima koji su otvoreni za astrologiju i duhovnost, možete organizovati obeležavanje mladog Meseca – grupna energija je snažna i kada se povežete u nameri da prizovete nove početke i manifestujete svoje želje, to može biti uzbudljivo i moćno iskustvo.

Ritual mladog Meseca možete obaviti i u samoći, stvaranjem posebne atmosfere u svom domu, paljenjem sveća, tamjana, mirišljavih štapića, meditiranjem o svojim željama i onome što morate da oslobodite da biste prizvali manifestaciju. Opustite se u tišini, uz vođenu meditaciju ili slušajući isceljujuće frekvencije, ili muziku koja podstiče pozitivnu energiju.

U stanju opuštenosti i usklađenosti sa sobom, zapišite svoje namere za predstojeći lunarni ciklus. Šta želite da prizovete? Možda želite da manifestujete ljubav i vezu, novi posao, podršku prijatelja, ili više novca. Šta god da je ono što vam je potrebno, postavite svoje namere i zapišite ih. Ako želite da privučete romantičnog partnera, vaša namera može biti da negujete više ljubavi prema sebi i oslobodite ljude iz vaše prošlosti koji su vas loše tretirali. Ako tražite finansijsko obilje, vaša namera može biti da radite pametnije, a ne teže, na svojim strastvenim projektima.

Kada sve zapišete, mirno sedite sa sobom i vizelizujete svoje želje, kao da su se već ostvarile. Zamislite kako plešete sa partnerom, spremate zajedno ručak, ili se ušuškavate na kauču uz film, nakon dugog dana. Zamislite svoju dnevnu rutinu, dok radite željeni posao usredsredite se na osećanja i senzacije u svom telu. Da li ste uzbuđeni, osećate olakšanje, vrti vam se u glavi? Ta osećanja se kao deo manifestacije dešavaju u realnom vremenu i prave snažnu vezu između vas i onog što želite da privučete, jer um ne razlikuje stvarnost od mašte. Kada vaš um veruje da to što želite već postoji, podići će vašu energiju i samopouzdanje da postignete željeni ishod.

Mlad Mesec u Lavu podržava snažna osećanja i podstiče promene, donoseći vatrenu i samouverenu atmosferu od koje svi možemo imati koristi. Uživajte u toj energiji, prepustite se, ne forsirajte ništa i držite na umu svoje namere!

Pročitajte i ovo: Ova 4 horoskopska znaka će imati najviše sreće u avgustu

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments