Holivud je uvek otvoren za nove talente, a sadašnji trenutak pruža posebnu pažnju na mlade glumce i glumice koji obećavaju. Predstavljamo vam mlade filmske zvezde u usponu, čiji rad i talenat osvajaju kako kritičare, tako i publiku širom sveta. Mlade zvezde koje stasavaju na filmskom platnu i televizijskim ekranima ne samo da osvajaju srca miliona ljudi svojim neospornim umetničkim sposobnostima, već i krče put novim trendovima u industriji.

Od dramatičnih televizijskih serija do velikih filmskih blokbastera, ovi mladi umetnici pokazuju izuzetnu zrelost i dubinu u svojim izvedbama. Njihovo umeće da prenesu složene emocije i transformišu klasične uloge, donosi svežinu koja oblikuje budućnost Holivuda. 

Mlade filmske zvezde u usponu koje ostavljaju neizbrisiv trag u svetu filma i televizije

Emma Mackey

Emma Mackey je britansko-francuska glumica koja je stekla slavu ulogom Maeve Wiley u popularnoj Netflixovoj seriji “Sex Education”. Angažman joj je doneo međunarodno priznanje, a njen kompleksni lik privukao je simpatije publike. Pored toga, Emma se pojavila u filmu “Death on the Nile” i “Barbie”, pokazujući svoju sposobnost da uspešno prelazi između različitih žanrova. Njena sposobnost da tumači složene emotivne scene čini je jednom od najperspektivnijih glumica svoje generacije.

Bella Ramsey

Bella Ramsey, poznata po ulozi Lyanne Mormont u hit seriji “Game of Thrones”, briljira gde god se pojavi, iako je relativno nova u industriji. Nedavno je impresionirala kritičare i publiku ulogom Ellie u seriji “The Last of Us”, zasnovanoj na popularnoj video-igri. Bella poseduje izuzetnu sposobnost da iskaže snagu i ranjivost, čime iznova dokazuje svoj glumački rast.

Halle Bailey

Halle Bailey je započela karijeru zajedno sa sestrom, kao deo R&B dueta “Chloe x Halle”, ali se brzo istakla i kao glumica. Nedavno je privukla pažnju ulogom Ariel u Disneyjevoj live-action adaptaciji “The Little Mermaid”. Njena interpretacija Ariel je moderna i emotivna, što je dovelo do pozitivnih kritika i pokazalo njenu versatilnost kao umetnice.

Zendaya

Zendaya je jedan od najistaknutijih mladih talenata u Holivudu danas. Njene uloge u HBO seriji “Euphoria” i Marvelovoj filmskoj franšizi “Spider-Man” donele su joj široko priznanje i nagrade, uključujući Emmy za izvanrednu glavnu glumicu. Ona neprestano bira uloge koje izazivaju društvene norme, iskazivajući zrelost u svojim izvedbama. Imali smo priliku da je gledamo u popularnoj blokbaster franšizi “Dune”, a trenutno u bioskopima i kao pritagonistkinju hvaljene drame “Challengers”.

Tom Holland

Tom Holland je postao globalna zvezda ulogom Petera Parkera, poznatijeg kao superheroja Spider-Mana, u Marvelovom kinematografskom univerzumu. Njegova sposobnost da kombinuje humor, emocije i akrobacije učinila ga je savršenim izborom za ovu ulogu. Pored superherojskih filmova, Tom takođe pokazuje svoj raspon u dramatičnijim ulogama, kao što je i nedavna u filmu “Cherry”.

Leo Woodall

Leo Woodall je relativno nov u svetlu holivudskih reflektora, ali je već ostavio utisak u seriji “The White Lotus”. Njegov lik pokazuje složenost i dubinu, što je dovelo do pozitivnih reakcija i priznanja za njegov rad. Harizmom i prirodnom sposobnošću, Leo je postao jedna od mladih nada za koju se predviđa uspešna budućnost.

Sydney Sweeney

Sydney Sweeney se proslavila ulogama u serijama “Euphoria” i “The White Lotus”, gde je dokazala svoju izuzetnu sposobnost tumačenja složenih likova. Njene izvedbe su konstantno hvaljene zbog emotivne dubine i autentičnosti, što čini i u nizu horor ostvarenja u kojima se pojavila. Sydney nastavlja da gradi svoj portfolio sa sve zahtevnijim ulogama, potvrđujući svoje mesto među najtalentovanijim mladim glumcima.

Jacob Elordi

Jacob Elordi je stekao popularnost ulogom u Netflix serijalu “The Kissing Booth”, ali je pravu dubinu svog talenta pokazao u seriji “Euphoria”. Uloga problematičnog Natea Jacoba postavlja ga u red izuzetnih mladih glumaca koji se ne boje izazovnih i složenih uloga (filmovi Priscilla i Saltburn). Njegov intenzivan pristup i sposobnost da osvoji publiku čine ga jednim od imena koje vredi pratiti.

Pročitajte i ovo: Svi grešimo: Ovo su loši filmovi odličnih režisera

Naslovna fotografija: instagram.com

Nikola Gudelj

Comments