Nije nam ostalo još mnogo vremena do kraja 2022. godine, a dok se prisećamo svih trenutaka koji su se desili u prethodnim mesecima, definitivno možemo da izdvojimo pojedine lepe stvari koje su nam zapale za oko. To se naročito odnosi na svet filma i televizije, jer se čini da se u 2022. godini proizvelo više zabavnog sadržaja za gledanje nego ikad ranije.

Pre svega mislimo i na najbolje modne momente koji su ovu godinu učinili veoma pamtljivom. Bilo je apsolutno svega – od sada već “čuvenog” Y2K trenda iz filma Do Revenge, do stila iz perioda regenstva serije Bridgerton.

Ovo su najbolji modni momenti koje smo izdvojili za vas

Bridgerton – druga sezona

Još od svoje prve sezone, serija Bridgerton je dobrila veoma pozitivne kritike i reči hvale kad je u pitanju njena kostimografija. To se, naravno, nastavilo i u drugoj sezoni. Regencycore, kako je nazvan taj specifični stil iz perioda regenstva, ostavio je veliki utisak u modnom svetu, pre svega zbog neverovatno dizajniranih korseta, perli, “operskih” rukavica, haljina sa veoma uskim strukom i karnera.

Do Revenge

Kao što smo napomenuli, Do Revenge je ostao zapamćen po svojoj Y2K estetici, koja je bila prisutna kroz čitav film, a koji možete pogledati na Netflixu. To su zaista bili pravi komadi koji podsećaju na dvehiljadite, kao što su metalk mini-haljine, pa sve do pastelnih kariranih uniformi i floralnih printova. Svaka scena zaslužuje posebnu nagradu za svoje upečatljive momente mode koji su bili servirani.

Pročitajte i ovo: Najbolje krimi španske serije na Netflixu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Do Revenge Film (@dorevenge)

Pročitajte i ovo: “Do Revenge” – tinejdžerski film sa daškom Hičkoka

Euphoria – druga sezona

Eksperimentalna moda koja se pojavila u seriji Euphoria je nakon svake sezone ostavljala veliki utisak na gledaoce. Iako svaki od likova ima drugačiji lični stil, svako od njih uspeva da gledaoca “upeca” jedinstvenim odabirima kostima. Znamo… teško da je bilo koji od ovih autfita prikladan za školu, ali smo do sada već naučili da Euphoria ne poštuje apsolutno nikakva pravila kad je u pitanju prikladno oblačenje. Jedno je sigurno – kraj svake epizode je u gledaocima budio želju da rekreiraju njihove nesvakidašnje lookove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by euphoria (@euphoria)

Inventing Anna

Ako ste gledali ovu seriju – sve vam je već jasno… Kako da ne dobijemo neverovatne lookove od devojke koja se pretvarala da je veoma bogata nemačka naslednica?! Julia Garner se, igrajući ulogu Anne Delvey, potpuno prepustila svojoj ulozi, jer smo mogli da vidimo veoma luksuzne autfite sa brendovima Chanel, Valentino, Ralph Laurent i Dior (i to su samo pojedini brendovi). Složićete se da je Ana, za nekoga ko nije imao ni dinara kod sebe, znala veoma dobro da se obuče.

Don’t Worry Darling

Znamo da se oko ovog filma podigla velika prašina, ali ćemo to sada ostaviti po strani. Za pojedine gledaoce je najbolji deo filma bila upravo kostimografija na setu. U pitanju su kostimi inspirisani 1950-im godinama, kojih, iskreno, nismo mogli da se nagledamo. Pogotovo su nam se dopale New Look haljine, vintage floralni printovi i color blocking, koji su toliko karakteristični za ovaj istorijski period.

Blonde

Kako da govorimo o modi i ikonama stila, a da ne pomenemo Marilyn Monroe i film Blonde?! Od ovakvog ostvarenja je i bilo očekivano da nam donese neverovatne modne momente. Iako smo svesni da je ovaj film dobio veoma različite kritike, jer su ga jedni slavili, a drugi smatrali da je bio užasan, ono oko čega možemo svi da se složimo je da smo dobili kostime koji su bili perfektni. Glavna glumica, Ana De Armas, svojim celim bićem je predstavila esenciju Marilyn Monroe, sve dok je nosila neke od najikoničnijih izgleda filmske dive.

Stranger Things – četvrta sezona

Modni komadi iz sedamdesetih i osamdesetih godina su uvek prihvatljivi, pa smo zbog toga odlučili da izdvojimo i veoma zabavne kostime iz serije Stranger Things. Kostimografi su uradili odličan posao prilikom predstavljanja univerzalnog stila iz te ere. Karirane košulje, majice sa grafičkim motivima i komadi svetlijih boja su samo pojedini koji su tipični za modu osamdesetih, a koji su se pojavili u toku sezone.

House of the Dragon

Već znamo šta ste možda pomislili – ne trčimo da kupimo i šijemo srednjovekovne haljine kako bismo ih nosili na posao ili u grad. Ipak, ne možemo da ne govorimo o inspirativnim i vrhunski odrađenim kostimima, a da ne govorimo o ovoj seriji. Niko ne može da porekne da kostimi koje smo mogli videti u serijama Game of Thrones i House Of The Dragon nisu doprineli njihovom velikom uspehu. Pošto je potvrđena druga sezona House of the Dragon, biće veoma interesantno da vidimo kako će se stil glavnih likova menjati i evoluirati. Jedva čekamo!

Pročitajte i ovo: New Look: Kako je Dior promenio istoriju ženskog odevanja

Naslovna fotografija: instagram.com/euphoria

Nenad Grubanoski

Comments