Verujem da je san svake devojke koja prati modu i voli da piše da zaviri u modni svet sa svih strana i da se nađe kao gost velikih magazina poput francuskog “Vogue”-a. A zamislite da još budete pozvani kao gostujući urednik od strane legendarne Karin Rotfild (Carine Roitfeld)!

To je uloga koju je dobila američka glumica, rediteljka, producentkinja i scenarista ovenčana Oskarom za svoja filmska dostignuća Sofija Kopola (Sofia Coppola). Naime, ova elegantna i prefinjena dama bila je gostujući urednik i sarađivala je na izdanju francuskog “Vogue”-a za dvobroj decembra 2004. godine i januara 2005.

Ako bih ja odabrala omiljenog gostujućeg urednika za magazin “Vogue”, definitivno bih se složila sa izborom francuskog izdanja i Sofijom koja poseduje prefinjen stil i eleganciju i neverovatno oko – što je čini idealnim kandidatom za povremenog gosta modnih magazina. A i ova dama je odrasla čitajući i listajući francusko izdanje magazina “Vogue” koji smatra stalnim izvorom inspiracije u svom životu. A nešto tako lično i jedinstveno videlo se u celom izdanju magazina, počevši od predivne crno-bele naslovne strane koju je slikao čuveni Mario Testino (Mario Testino). Rotfild i Testino su sarađivali odlično – kao veoma dinamičan duo, dopunjujući svoje umetničke težnje i shvatajući veliku moć ikona slike. Rezultat njihove uspešne saradnje je fenomenalna naslovna strana koja prikazuje Sofijinu suštinu. Ona izgleda tako zapanjujuće u crnoj haljini sa potpisom Marc Jacobs, a ono što se najviše ističe je njen izraz na licu. Izgleda pomalo misteriozno, dok se njene oči stidljivo smeškaju. Sam pogled na ovu naslovnu stranu dovoljan je da shvatite da je ova naslovnica i ovo izdanje nezaboravno.

Sofia Copola naslovnica Moda na naslovnici: Elegantna i prefinjena Sofia Coppola

Predivna Sofija Kopola blista na naslovnoj strani

Izvor fotografije: sammcknight.com


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

Comments