5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Verujem da je san svake devojke koja prati modu i voli da piše da zaviri u modni svet sa svih strana i da se nađe kao gost velikih magazina poput francuskog “Vogue”-a. A zamislite da još budete pozvani kao gostujući urednik od strane legendarne Karin Rotfild (Carine Roitfeld)!

To je uloga koju je dobila američka glumica, rediteljka, producentkinja i scenarista ovenčana Oskarom za svoja filmska dostignuća Sofija Kopola (Sofia Coppola). Naime, ova elegantna i prefinjena dama bila je gostujući urednik i sarađivala je na izdanju francuskog “Vogue”-a za dvobroj decembra 2004. godine i januara 2005.

Ako bih ja odabrala omiljenog gostujućeg urednika za magazin “Vogue”, definitivno bih se složila sa izborom francuskog izdanja i Sofijom koja poseduje prefinjen stil i eleganciju i neverovatno oko – što je čini idealnim kandidatom za povremenog gosta modnih magazina. A i ova dama je odrasla čitajući i listajući francusko izdanje magazina “Vogue” koji smatra stalnim izvorom inspiracije u svom životu. A nešto tako lično i jedinstveno videlo se u celom izdanju magazina, počevši od predivne crno-bele naslovne strane koju je slikao čuveni Mario Testino (Mario Testino). Rotfild i Testino su sarađivali odlično – kao veoma dinamičan duo, dopunjujući svoje umetničke težnje i shvatajući veliku moć ikona slike. Rezultat njihove uspešne saradnje je fenomenalna naslovna strana koja prikazuje Sofijinu suštinu. Ona izgleda tako zapanjujuće u crnoj haljini sa potpisom Marc Jacobs, a ono što se najviše ističe je njen izraz na licu. Izgleda pomalo misteriozno, dok se njene oči stidljivo smeškaju. Sam pogled na ovu naslovnu stranu dovoljan je da shvatite da je ova naslovnica i ovo izdanje nezaboravno.

Sofia Copola naslovnica Moda na naslovnici: Elegantna i prefinjena Sofia Coppola

Predivna Sofija Kopola blista na naslovnoj strani

Izvor fotografije: sammcknight.com


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

Editors choice