Moderne frizure 2023. godine zaista svakome daju mogućnost za transformaciju koju priželjkuje – među najvećim hair trendovima, lako se može naći nešto za svakoga. Svi želimo osveženje posle leta kad nam je kosa previše porasla ili je postala suva zbog vremena provedenog na suncu i u vodi. Srećom, trendovi frizura za jesen 2023. idealni su da udahnete novi život svojoj kosi.

Jesen je najbolje doba godine da prihvatite smeli i dramatičan izgled kose – dva elementa koji jasno pokreću trendove koji opisuju moderne frizure 2023. Umesto duge kose, jesen donosi novi život slojevitim frizurama i pozajmljuje tehnike za postizanje volumena iz devedesetih. To znači da se vikleri i lokne vraćaju ove sezone!

Tipovi frizura sa naše liste izdvajaju se i po tome što je tekstura njihova glavna komponenta i ono što ih čini uzbudljivim i inovativnim. Od boba do šiški, jasno je da statična, ujednačena, ravno ošišana kosa nije vodeći trend ove jeseni.

Ušli smo u drugu polovinu godine, pa već možemo da uočimo koje frizure su obeležile ovaj period. Među 10 različitih trendova, sigurni smo da ćete pronaći način šišanja ili stilizovanja koji će odgovarati vašem tipu i gustini kose. Pogledajte šta se najviše nosilo (i nosi) širom sveta kada je reč o frizurama!

Moderne frizure 2023. godine

Hush frizura

Jedna od najtraženijih za jesen, hush frizura je zabeležila nagli skok u popularnosti jer je svestrana i praktična. Iako je većina frizura definisana dužinom, strateški stepenovi su ključni za ovaj stil. U salonu zamolite frizera za duge “zavesa” šiške i slojeve koji će uokviriti vaše lice. Kombinacija rezultira laganom, lepršavom frizurom koja nije teška za održavanje, jer će lepo izgledati uz razne oblike lica i teksture kose.

Hush frizura je ipak najbolja za žene koje imaju prirodne talase ili za one sa ravnijom kosom kojima ne smeta često stilizovanje. Kao i mnoge moderne frizure 2023, hush je počela kao korejski trend. Ključ je da se na temenu stvori efekat gustine i dinamika na sredini i krajevima kose. Ovu frizuru su nosile Rihanna, Hoyeon Jung, Billie Eilish. Suptilni stepenovi i raznovrsne opcije hush frizure omogućavaju da je nosite bez previše truda. Redovno šišanje svakih 8-10 nedelja pomoći će u održavanju oblika i sprečiti pucanje krajeva.

Butterfly bob

Društvene mreže su ove godine preplavljene bob stilom i njegovim različitim varijacijama, kao i brojnim primerima kose ošišane iznad ramena. Među njima, butterfly bob postaje jedna od najzastupljenijih kada su u pitanju moderne frizure 2023. Sa svojim teksturiranim slojevima, butterfly bob je svež osvrt na klasični bob. Ova frizura je zabavna i koketna, a s obzirom na to da je stekla popularnost kod poznatih ličnosti poput Zendaye i Jenne Ortege, nije ni čudo što je u trendu.

Ne samo da butterfly bob udahnjuje novi život standardnom bobu, već pruža i minimalistički, ali dobro definisan izgled kose. Savršen je izbor za one koji žele frizuru sa oblikom koja nije preterano složena ili teška za stilizovanje.

Shaggy lob

Dugi bob, takođe poznat kao lob, ostao je veoma popularna frizura zahvaljujući svojoj lakoći i svestranosti. Uprkos tome što se varijacije loba često menjaju sa trendovima sezone, ove jeseni dominiraju čupave verzije koje su inače popularne u proleće i leto. Moderne frizure 2023. podrazumevaju lob koji je mnogo više buntovnički nego romantičan.

Sa velikim isprekidanim slojevima kose, koji pružaju opušteni završni izgled kose koji ne zahteva preterano održavanje, nije teško shvatiti zašto je ova verzija klasične frizure i dalje najveći zahtev u salonima. Jedan od elemenata koji čini da je shaggy lob omiljeni je to što se lako stilizuje i dobro funkcioniše na nizu tekstura kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YUKI (@yukistylist)

Povratak devedesetih u moderne frizure 2023.

Talasasto isfenirana kosa, sa velikom dozom raskošnog volumena, baš kakva se nosila devedesetih, vratila se u modu. Omiljena je kod supermodela i TikTok kreatora. Iako zahteva malo više vremena za kreiranje, zbog feniranja i navijanja kose u viklere, ova frizura je veoma tražena i popularna.

Dobra pena za kosu je ključ za stvaranje maksimalnog volumena. Treba da je nanesete na vlažnu kosu pre nego što je temeljno osušite kako biste zadržali volumen direktno na korenu. Da biste produžili životni vek isfenirane kose, kada počne da gubi volumen, u svoju rutinu treba da dodate suvi šampon. To će apsorbovati ulja sa vlasišta i pramenova, dok će kosi vratiti teksturu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AADA VEDENOJA (@aadavedenoja)

“Zavesa” šiške

Sezonu za sezonom, “zavesa” šiške i dalje predstavljaju moderan način da brzo promenite postojeću frizuru. Ne samo da savršeno uokviruju lice i dopunjuju mnoge različite dužine kose, već dobro funkcionišu i sa nizom tekstura kose. Bez obzira na to da li imate kovrdžavu, finu, talasastu ili gustu kosu, “zavesa” šiške mogu biti idealan dodatak vašem licu. Ovaj stil moderne frizure 2023. zahteva manje posvećenosti od drugih varijanti šiški.

Italijanski bob

Ako želite da se ove jeseni osetite kao filmska diva, italijanski bob je najglamuroznija frizura za koju se možete odlučiti. Slojeviti detalji su ono što čini da svaka vrsta boba izgleda drugačije i jedinstveno. Italijanska verzija donosi zdepaste tupe krajeve klasičnom bobu i daje mu prozračan izgled koji nije težak i glomazan. Od poznatih ličnosti, italijanski bob je nosila Kaia Gerber.

Teško je zanemariti koliko je ova frizura postala popularna u poslednjih nekoliko meseci i ostaće top izbor kako budemo zalazili u sledeću sezonu. Nudi mnogo fleksibilnosti za stilizovanje i, što je najvažnije, ima dimenziju i kretanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jo (@ladylikefashionuk)

Moderne frizure 2023: Savremena pixie

Moderne frizure 2023. ne mogu proći bez pixie varijante, koja dobija obrt za hladne dane koji dolaze. Moderna pixie frizura je malo duža od tradicionalne verzije i odiše savremenim izgledom moderne žene. Umesto čupavih, slojevi ove frizure su prefinjeni i romantični.

Po prirodi, pixie može biti teško ošišati, posebno na debljoj teksturi kose koja može izgledati glomazno. Iz tog razloga, ovaj stil frizure je najpogodniji za finu ili talasastu kosu koja će dodati samo malo težine gotovom rezu.

“Zakrivljene” šiške

“Zakrivljene” šiške su još jedna povoljna opcija za sve oblike lica. Ovaj stil kombinuje elemente oblikovanja kose i “zavesa” šiški za varijaciju koja pogađa tačno iznad linije vilice i uokviruje lice. Krajevi su kraći na prednjem delu, kako bi se stvorio definisaniji oblik od tradicionalnih “zavesa” šiški.

Kada stilizujete ovu frzuru, morate da posegnete za proizvodima koji će smanjiti kovrdžanje i dodati volumen i sjaj. Koristite kremu ili balzam za feniranje kako bi kosa izgledala glatko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella Michelle (@onlybells_)

Moderna Rachel frizura

Legendarna Rachel frizura je izdržala test vremena, a sada smo dobili najnoviji, najsavremeniji način nošenja. Sa izduženim “mekim” stepenovima, Rachel frizura je komplementarna na skoro svakom licu, tako da je jednostavno napraviti svoju modernu verziju.

Dok je originalna Rachel frizura bila mnogo kraća (do ramena) i stilizovana sa maksimalnim volumenom i lakom za kosu, moderna verzija je nešto duža i ima više pokreta, tako da zapravo podseća na butterfly frizuru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)

Moderne frizure 2023: Birkin šiške

Kombinacija šiški i duge kose je jedan od najvećih sezonskih trendova zahvaljujući svojoj eleganciji i privlačnosti. Za one sa dužom kosom koja se spušta niz ramena, šiške mogu da učine čuda. Inspirisana pokojnom glumicom i pevačicom Jane Birkin, ova frizura oličava francusku lepotu.

Kao i mnoge moderne frizure 2023, i ova se može postići ekstenzijama ako je vaša normalna dužina kratka. Ali, bez obzira na to da li je kosa prirodna ili veštačka, treba da ima nekoliko svetlih slojeva. Treba da dobijete opuštenu, modernu i lepršavu kosu, kakvu je imala Jane Birkin.

Pročitajte i ovo: Bropper nijansa – najtoplija boja kose za jesen

Naslovna fotografija: instagram.com/dimitrishair

Božica Luković

Comments