Dnevna soba može služiti za prijem gostiju, za vežbanje, čitanje, dremanje, pa čak i izležavanje na tepihu. Odgovarajući tepih može učiniti da zaboravite da uopšte imate kauč. Kad kupujete tepih, pet stvari treba imati na pameti: kvalitet, mekoću, stil, cenu i da li imate ili nemate utisak da se nalazite na oblaku kad stanete na njega.

Ranije smo često jednu od ovih karakteristika žrtvovali zarad druge – na primer, birali smo stil umesto kvaliteta. Danas, pre kupovine, u želji da izaberemo odgovarajući proizvod, ipak možemo zadovoljiti sve parametre, jer možemo provesti sate čitajući njegove odlike. Ovom prilikom smo izdvojili nekoliko različitih neutralnih tepiha koji ispunjavaju ove kriterijume, a koji će vašem dnevnom prostoru dati toplinu i teksturu. 

Neodoljiva tekstura

Ovaj neutralni tepih izgleda toliko mekano da vam neće smetati da sedite na njemu umesto na kauču. Karakteriše ga debelo vlakno, što teksturu čini još plišanijom. Prediva od slonovače će idealno ići uz bilo koju paletu boja, a poseduje i suptilan, “čupavi” sjaj koji će brzo privući svačiju pažnju. Zbog svog jednobojnog i minimalističog dizajna savršen je za svaku prostoriju. 

Geometrija

Ovaj geometrijski tepih zasigurno će odgovarati bilo kojoj prijatnoj prostoriji u kojoj volite da se odmarate. Geometrijski motiv mu obezbeđuje i estetsku notu. Njegov dizajn će istog trenutka osvežiti svaku prostoriju. Budući da je neutralne boje, sobu možete opremiti raznim šarenim elementima, ili knjigama. Otvorite prozore, uključite opuštajuću muziku, i udobno se smestite uz omiljenu knjigu.

Tepih sa resama

Zanatske karakteristike ovom tepihu daju zasenjujuću privlačnost. Pamučne resice dodaju teksturu, a dizajn mu obezbeđuje autentičan izgled. Ovaj “dijamantski” tepih će predstavljati centar svake sobe, bilo da ga pozicionirate ispred praga, u dnevnoj ili spavaćoj sobi. 

Comments