Kako je sam početak nove godine obavezno rezervisan za razna predviđanja, sve u želji da otkrijemo šta nas to čeka u godini za koju kažu da je planetarno mnogo povoljnija nego 2018, već sada možemo da pretpostavimo šta će to biti u žiži javnosti tokom narednih 12 meseci (ako ne i duže) i mogu ti reći da su ta predviđanja jako dobra! A ako do sada nisam bila uzbuđena zbog dolaska 2019. godine, onda sada sasvim sigurno jesam!

Peter Do

Mnogi žale zbog toga što je Phoebe Philo posle 10 godina rada napustila Céline (sada Celine bez é), ali koliko god je voleli, moramo da priznamo da brend dobija sasvim dostojnu zamenu. Najpre, to je Peter Do, dizajner koji je do sada i radio sa Phoebe, i čija će istoimena kolekcija uskoro biti dostupna, što predstavlja pravu radost za sve ljubitelje mode. Ah da, kolekcija će uključivati šašave krojeve, asimetrične linije i neutralne nijanse – minimalizam na sasvim drugačiji način! 

Osim toga, tu je i debitantska ponuda Bottega Veneta i njenog novog kreativnog direktora Daniela Leea (koji je sasvim slučajno i “učenik” brenda Céline) koja neće biti dostupna narednih šest meseci, ali ako je sudeći prema najavama, biće i te kako vredna čekanja!

Čarape su i dalje u modi

Verovala ili ne, industrija čarapa is a thing now! Pritom, ne mislim samo na one hipsterske čarape koje obožavaju kul momci, već mislim i na hulahop čarape koje mi nosimo, uglavnom, ne bi li smo se ugrejale. Modna industrija je prosto poludela za njima jer je reč o jeftinom, a izuzetno kul aksesoaru sa kojim se dizajneri i te kako mogu igrati, a o tome svedoče i modeli sa tufnicama, zvezdicama, leopard printom itd, itd. Uz omiljene šortseve i suknje, dobar par čarapa je #must, naročito sada kada je sasvim OK nositi ih čak i uz otvorene sandale!

Jorja Smith

Čini se da je 2018. godina bila njena godina, pa ipak, iako je jesmo upoznali u muzičkom smislu, za njen pun potencijal ćemo sigurno tek čuti! I opet, ne mislim samo na muziku, već i na stil, jer je mlada kantautorka na svakom javnom pojavljivanju do sada bila odlično odevena. Ovo znači da ćemo isto tako tek čuti i za njenu sjajnu stilistkinju Leah Abbott! Šta drugo reći osim – radujemo se novoj modnj ikoni!

Comments