Haljina je samo početak. Aksesoari i nakit ono su što vaš autfit čini fantastičnim. Naučite kako da donesete te važne odluke kao što su zlato protiv srebra, štikle protiv ravne obuće, ogrlice protiv minđuša.

Zlato ili srebro?

Ako vaša haljina ima metalne detalje ili ukrase, uvek izaberite nakit iste nijanse (zlato sa zlatnim, srebro sa srebrom, bronzano sa bronzanim). Ako vaša haljine nema ovakve ukrase, same izaberite nakit. Kao pravilo koje vam može pomoći, zlato čini da zemljane boje upadnu u oči, dok se srebro slaže sa pastelnim bojama. Metalik cipele takođe idu uz bukvalno sve, ali se moraju slagati uz vaš nakit.

Sparkling 20gold 20pink 20black 20silver 20womens 20pump 20formal 20wedding 20bridesmaid 20prom 20bride 20shoes 20heels original Modne dileme: Izaberite aksesoare za maturu

Štikle ili ravna obuća?

Iako štikle važe za jedinu prihvatljivu obuću kada se radi o formalnim prilikama, ravna obuća postaje sve prihvatljivija. Ali ne možete obući baš bilo šta bez štikli. Detalji na ravnoj obući poput šljokica, dragog kamenja i mašnica uzdići će vaš autfit na viši nivo, dok će metalik boje i upadljive kopče od vaših sandala napraviti model za crveni tepih. Imajte u vidu i kroj haljine. Ako imate malu crnu haljinu poput Odri Hepbern, baletanke su pogodak.

bow sequin gold sparkling wedding evening prom shoes flat custom made plus size 1 650x650px Modne dileme: Izaberite aksesoare za maturu

Ogrlica ili minđuše?

S obzirom na to da je matura ipak važan formalni događaj, definitivno možete nositi i ogrlicu i minđuše. Ono što ne smete, jeste da ukombinujete glomazne viseće minđuše sa još upadljivijom ogrlicom. Izaberite deo tela – u zavisnosti od toga šta najviše želite da istaknete, vrat ili lice – i smanjite doživljaj na svemu ostalom. Ako se odlučite da istaknete lice, neka vam vrat ostane go (dozvoljeno je svetlucavo mleko za telo ili bronzer na bisti). Ako se odlučite za ogrlicu, stavite najmanje, najslađe minđušice koje možete naći.

61emgufnZ L. UL1001  Modne dileme: Izaberite aksesoare za maturu

Clutch torbica ili torbica oko ruke?

Uzmite clutch torbicu ako planirate da nosite narukvice, jer većina torbica koje se nose oko ruke imaju toliko lepe drške da bi se mogle smatrati nakitom. A ako idete na maturu bez nakita oko ruke, sasvim slobodno nosite torbicu sa drškom – nije samo veoma moderno, već i praktično, jer ne morate da se brinete da ćete je negde izgubiti.

Factory sale women s vintage chain clutch bag lady party evening bag font b skull b1 Modne dileme: Izaberite aksesoare za maturu

Minđuše ili nakit za kosu?

Kada izaberete haljinu za maturu, odjednom vam tijara više ne izgleda kao tako loša varijanta. Ako se ne osećate dovoljno kraljevski da biste uspele da ponesete pravu pravcatu krunu za princeze, razmislite o ukrašenom rajfu ili ukrasu za kosu sa šljokicama. Ovaj svetlucavi detalj zahteva manje upadljive minđuše: ako sparite tijaru sa visećim minđušama od dragog kamena, izgledaćete kao novogodišnja jelka.

crystal bridal tiara with pink accents hp 8003 6 Modne dileme: Izaberite aksesoare za maturu

Una Hadži – Nikolić

Comments