Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Upoznajte oblast: Modni dizajn

Upoznajte oblast: Modni dizajn

U sociološkom, kulturnom i estetskom smislu, moda postaje sve značajnija, vidljivija i izražajnija na generalnom nivou. Moda je u današnjem dobu jako popularna. Slobodno se može reći da je oblast mode najrazvijenija, ali i najzahtevnija grana svetske industrije. Ova oblast se dosta razvija, tako što u sebe implementira i druge značajne grane primenjene umetnosti poput modnog i grafičkog dizajna. Dve najveće evropske zemlje, odnosno Francuska i Italija, važe za zemlje u kojima se moda razvila i u kojima je danas najzastupljenija i najuvaženija, pa je stoga jako bitan deo privrede. Mnoge zemlje vredno rade na tome da razviju modu i podignu je na neki viši nivo. Od nastanka ove oblasti, pa sve do danas, moda se mnogo menjala i napredovala i to u korišćenju tehnika i materijala. Značajan napredak i razvitak u oblasti modnog dizajna je izrazito primetan. Danas se koriste naprednije tehnike, kao i brojni raznovrsni materijali. Zahvaljujući napretku i razvitku tehnike i stvaranju novih materijala, danas se susrećemo sa veoma kvalitetnim i korisnim modnim kreacijama.

41 Upoznajte oblast: Modni dizajn 8 Upoznajte oblast: Modni dizajn

Kako je moda postala oblast koja je najatraktivnija, ova grana umetnosti se danas izučava i studira. U našoj zemlji je dosta traženo zanimanje – modni dizajner. Stoga, svi koji žele da svoju kreativnu crtu ličnosti izraze kroz modne kreacije, to mogu da unaprede i sprovedu tokom studiranja u oblasti Modnog dizajna i da nakon završenih studija postanu jedni od poznatijih ljudi koji svoja dela prikazuju na brojnim modnim manifestacijama i projektima.

IMG 3210 Upoznajte oblast: Modni dizajn IMG 3223 Upoznajte oblast: Modni dizajn

Većina modnih dizajnera zaposleni su u nekoj domaćoj ili stranoj modnoj kući. Neki modni dizajneri se tokom godina studiranja u ovoj oblasti opredele za posao koji se bavi osmišljavanjem kostima za pozorišne predstave ili filmske projekte, pa rade kao kostimografi. Postoje i oni modni dizajneri koji se odlučuju na zahtevniji korak, a to je da rade samostalno na razvitku sopstvene kolekcije i prodaju iste. Na našem tržištu modni dizajneri su uglavnom odlično plaćeni. Prosečna plata jednog modnog dizajnera se kreće od 45.000 do 50.000 dinara. Svako ko želi svoje znanje da unapredi u ovoj oblasti, danas može to učiniti studirajući Modni dizajn.

Editors choice