Kucnuo je čas da priznamo kako se jesen munjevito približava – i vreme je da počnemo da razmišljamo kako ćemo osvežiti naš ormar pred novu sezonu, ili na nov način nositi komade koje već imamo. Modni trendovi za jesen 2023. su pred vama!

Pomisao na svu modu nove sezone, koju ćemo tek nositi, zapravo je jedna od najuzbudljivijih stvari u vezi sa dolaskom hladnijih meseci. Ako ste ljubitelji slojevitog odevanja, samo pomisao na dobar kaput preko chic trikotaže čini vas spremnim da dočekate niže temperature, zar ne?

Mislili smo da će nakon kovida moda postati vesela i puna šljokica, ali smo se prevarili. Prikazane godinu dana nakon izbijanja rata u Ukrajini, jesenje kolekcije su otkrile da se moda vratila minimalizmu, dok su boje neutralne i tamne.

Primećeni su strogi crni kaputi, koji su dali osećaj trezvene prisutnosti, zajedno sa klasičnim belim košuljama stilizovanim na bezbroj inovativnih načina. Mnogo jesenjih autfita ima korporativni izgled – naglašena ramena, prugasta odela i kravate su česti motivi. Još jedna velika inspiracija iza mnogih kolekcija bila je Wednesday Addams i njena gotička estetika.

Uronimo u modne trendove koji nas očekuju u novoj sezoni – otkrijte šta vam se dopada i šta biste mogli da iznesete!

Najveći modni trendovi za jesen 2023.

Jednostavne formule

Kolekcijama za jesen/zimu 2023. dominirale su jednostavne autfit formule. Uzmite sivu duksericu sa kapuljačom i uparite je sa kamel kaputom i helankama, kao Miu Miu devojka. Uparite svoje široke plave farmerke sa košuljom na pruge i mantilom, kao na Gucci pisti. Dakle, razmišljajte o čistim, jasnim, donekle i minimalnim kombinacijama odeće, ali neka svi komadi budu vrhunskog kvaliteta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Runway (@voguerunway)

Moćni crni kaput

Ključna investicija za vaš garderober sledeće sezone neka bude crni kaput koji vam saliveno stoji – u duhu Wednesday Addams. Postoji nešto beskrajno moderno u vezi sa crnim kaputom strogog kroja. Birajte mudro i nosićete svoj u narednim godinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)

Vanvremenska bela košulja

Bele košulje su oduvek bile osnovni deo garderobe, ali ove jesenje sezone biće na vrhuncu popularnosti. U trendu će biti dugački, lepršavi modeli nalik haljinama, kakve smo videli u Valentino kolekciji. Takođe, nosiće se formalni krojevi upareni sa mini-suknjama, kao u Pradi, ali i košulje sa suptilnim prugama, nošene u setu, kao u Bottega Veneta kolekciji.

Korporativni stil

Kombinacija košulje i kravate, rezervisana za muškarce, vratila se u žensku modu u Dior, Valentino i Alexander McQueen jesenje kolekcije. Takođe smo videli mnogo pruga na Saint Laurent i Louis Vuitton revijama. Uz sve to, naglašena ramena su zastupljenija nego ikad pre. Working girl!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Ogromni šalovi

Nema potrebe da se plašite hladnoće sledeće jeseni: ogromni šalovi nabacani su na sve, od elegantnih odela u The Row i Saint Laurent kolekcijama do večernjih haljina na Giorgio Armani reviji. Da dopunite šal, investirajte u efektan broš.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ETRO (@etro)

Donji veš kao odeća

Modeli Miu Miu su se ove jesenje sezone obukli na brzinu, toliko da je struk hulahopki ostao navučen preko džempera. U slučaju Emme Corin, koja je zatvorila reviju, čak nema ni suknje – iako to nije bilo važno, jer joj je donji veš bio šljokičav. Takvi autfiti, koji su usredsređeni na donji veš, krasili su revije Missoni, Ferragamo i Dolce & Gabbana. Da li ste dovoljno hrabri da ovaj trend iznesete u “stvarnom” životu?

Nijanse plemenitih metala

Metalik haljina sa šljokicama ili odvažni metalik kaput – to su odlični izbori za večernju odeću u sezoni prazničnih zabava. Što se tiče nijanse, plemeniti metali su dali dozu preko potrebne boje trendu koji se u velikoj meri zasnivao na crnoj, sivoj, tamnoplavoj i čokoladnobraon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RODARTE (@rodarte)

Pročitajte i ovo: Ovo su trenutno najpoželjniji dizajnerski komadi na svetu

Naslovna fotografija: instagram.com/maisonvalentino

Božica Luković

Comments