Hot topics

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Deset je sati, a vi ste još u pidžami, lijeno se uz šalicu kave prošetavate iz kuhinje i idete prema prostoriji iza čijih se vrata nalazi vaš maleni svijet. “Sretnica sam, uživam u najboljem poslu ikad – moj ured je kod kuće!”, pomišljate dok otpijate veliki gutljaj kave.

slika 116 Moja kancelarija je kod kuće

Prostor u kojem radite dio je vas

Mnogo je privilegija koje uživaju oni sretnici kojima posao dozvoljava da rade iz vlastitog doma, stoga je izuzetno bitno dati mu dio sebe.

slika 214 Moja kancelarija je kod kuće

Inspiracija je ključ uspjeha

Kreativci i umjetnici iza tih vrata biće zatrpani šarenim papirima, metrima tkanine, kutijama punih boja, kistova, platna i konaca, na policama će biti bezbroj časopisa i knjiga, a ono što je izuzetno važno jest da prostor uz svoju funkcionalnost nosi i vaš pečat. U radnom prostoru poznaju se prioriteti, jer sve što može odvući pažnju i dekoncentrirati vas neće biti saveznik za zaradu plaće.

slika 312 Moja kancelarija je kod kuće

Nemojte se bojati promjena

Prednost rada kod kuće svakako je to što se ljudima koji se bave bilo kakvim kreativnim poslom ne može fiksirati radno vrijeme od osam do tri. Vrlo je mala vjerojatnost da će inspiracija biti prisutna u propisano radno vrijeme! Mnoga su istraživanja također dokazala da ćete produktivniji biti u svoja četiri zida nego u prostoriji koju dijelite s još nekoliko osoba, jer je radne navike pojedinaca teško uskladiti.

slika 412 Moja kancelarija je kod kuće

Oslobodite svoju kreativnost

Raditi kod kuće ne znači biti izoliran od svijeta, pogotovo u vremenu u kojem živimo, kada nam tehnologija nudi bezbroj poveznica sa svijetom oko nas. Dodatno, kako bi kreativnost bila poput tekuće vode, prostorija u kojoj radite trebala bi biti puna svjetlosti i svijetlih boja koje potiču kreativnost i dozvoljavaju vašim mislima da stvaraju magiju. Vaš home office ne znači da se morate odreći profesionalnog radnog okruženja, ali mu smijete dodati notu ležernosti i pretvoriti ga u mjesto na kojem ćete svaki dan bez stresa odrađivati svoje radne zadatke. Svijet je iz kućnog ureda ljepši, bez gradske gužve i iznenadnog proloma oblaka na kojem ste se našli bez kišobrana.


Manuela Lovrenčić – modna dizajnerica, fotografkinja, putnik na stanicama vječnih traženja novih pustolovina, zalazaka sunca, mirisa kiše, zaljubljenica u vintage predmete i knjige. Živi život dan po dan, ispisujući stranice na svom blogu Fashion Disorder.

Editors choice