Ima situacija, trenutaka, a bogami i perioda, kada sebi ne možeš da veruješ i kad je mnogo pametnije da se osloniš na procenu svojih prijateljica. One gledaju sa strane, i vide. One te znaju godinama i sećaju se nekih prethodnih perioda koji su se loše okončali kad si htela da uradiš isto što i sada. I njima je stalo do tvoje dobrobiti i onda kada ti podsvesno želiš sebe da kazniš, kao i kad zamišljaš da si sto posto u pravu – kad ne vidiš sebe ni dvogledom. Ovo su tipične situacije u kojima treba prosto da poslušaš svoje prijateljice.

Ograničavaju ti broj pića kad izađete u provod

Zato što imaju iskustva sa tobom – znaju da ćeš izgledati sasvim kao da odlično podnosiš alkohol, bićeš puna energije i đuskaćeš i skakaćeš i terećeš sve oko sebe da učestvuju, a zatim ćeš se odjednom izduvati kao balon, klonuti na šank u najboljem “Supermen” maniru (ono kad ti je ruka ispružena po stolu pravo napred, a glava ti je naslonjena na nju) i da posle neće moći da te dozovu i da te nateraju da sarađuješ. Više puta si im tako upropastila provod, pa su umesto da se opuste i flertuju i uživaju, morale da vode računa o tebi oduzetoj. Zato kad ti sledeći put zabrane da popiješ više od tri pića, ima da slušaš, kao bela lala.

Savetuju ti da se ne vraćaš bivšem

I njih dve, tri, četiri, imaju istovetno mišljenje. Ne, nikako. One su navijale da se pomiriš sa onim jedinim tipom koga su smatrale pristojnim, ne zato što se on njima nešto posebno sviđao, nego zato što su videle da si pored njega mirna, da on ume da bude nežan i obziran, da se smejete kad ste zajedno i da se nekako slažete. A ovaj, što ti siše krv kao pijavica, što te izluđuje svojim toplo-hladno tretmanom, što si zbog njega svakoj od njih proplakala više nego u osnovnoj školi i što te je najzad ostavio na miru, taj je opasnost za tvoju dušu i srce, one to jasno vide. Voliš ga, znaju one to, ali znaju i da si volela neke bolje momke i da se sada prosto plašiš da ne izgubiš to što imaš, jer misliš da više nećeš nikog naći i da ćeš ostati sama. I znaju sve o tome kako te taj momak iskorišćava, ponižava, iscrpljuje i koliko te koštaju trenuci strasti (jer trenutke mira pored njega nisi ni poznavala).

kelsey knight 449204 unsplash 1 Momenti u kojima je bolje da veruješ prijateljicama nego sebi

I znaju da on prosto nije uspeo da nađe dovoljno brzo neku koja će da ga trpi kao ti i da zato hoće da se pomirite. I kad ti kažu, nemoj, gad je, poješće te do kraja i opet će te ostaviti i povrediti i možda nešto još gore, drži se toga što ti prijateljice govore – ti znaš da su one sto posto u pravu i treba ti da ti stalno pružaju podršku i podsećaju te zašto ti je bolje bez tog momka.

Comments