Da, kada govorimo o prvoj sezoni serije Friends, verovatno pomislimo na Rachel haircut. Svakako da je ova frizura bila vrlo popularna i da je postala simbol imidža Jennifer Aniston u toku čitave njene karijere. Jer, ova frizura ima razne varijacije i možete je nositi bez obzira na to kakve je teksture vaša kosa. Ono što je, međutim, činjenica jeste da je frizura Monice Geller ostala u senci – ali zašto? Courtney Cox ima prelepu, gustu tamnosmeđu kosu, pa se postavlja pitanje – zašto je njena frizura iz devedesetih tek sada postala popularna?

Odgovor, naravno, postoji – a to je zato što, tehnički, sliči Rachel haircutu. Jedina razlika je u samoj boji kose i u činjenici da su svetli pramenovi koje je imala Jennifer Aniston doprineli teksturi cele frizure. Ali, stvar je i u tome što su plave kose, iz nekog razloga, uvek poželjnije nego smeđe.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели orianna (@randomaestheticsss)

Kada pomislim na seriju Friends, definitivno prvo pomislim na autfite glumaca, na taj vibe devedesetih i na činjenicu da je serija doprinela mnogim drušvenim promenama. Ali, vratimo se na frizure. Nedavno su na TikToku postali popularni snimci devojaka koje se šišaju baš kao što su se šišale Aniston i Cox tih davnih devedesetih. Pošto je Rachel haircut oduvek popularna, mnogima je zapala za oko činjenica da frizure sada više podsećaju na onu koju je nosila Courtney Cox.

Pročitajte i ovo: Istorija kultnih frizura Jennifer Aniston koje smo svi poželeli da rekreiramo

Monica haircut

Baš kao i mnogi savremeni trendovi, i za ovaj smo saznali na TikToku. Ukoliko koristite ovu društvenu mrežu, sigurno ste naišli na hairstyle videe. Isto tako sam sigurna da ste primetili da je fenirana kosa veoma popularna. Pored toga što sve influenserke koriste Dyson air wrap, o kom mi možemo samo da sanjamo, postoje i one koje pokazuju kako da postignete isti efekat volumen koristeći pristupačnije stajlere.

Frizure koje imaju više volumena i stepena su sve što želimo ove jeseni. Vraćamo se i viklerima i četkama za feniranje samo da bismo imale ovakvu frizuru. Zato je frizura Monice iz serije Friends savršeni primer. Ova frizura pristaje svim oblicima lica, a najbolji je izbor za žene koje imaju gustu kosu.

Ova frizura je zaista sjajan izbor ako želite da uskočite u trend stepenaste kose. Dužina stepena treba da isprati dužinu vaše vilice i tako ćete imati šiške koje će na savršen način na uokviruju vaše lice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Icons Vintage (@iconsvintage_)

Ako vam je kosa nešto kraća, odnosno, ošišani ste na paž – i vi možete da isprobate ovu frizuru. Tada je potrebno da stepeni budu nešto kraći i da šiške budu malo ispod slepoočnice. Stilizovanje ovakve frizure je lako, bez obzira na to što vam izgleda kao da je a lot of work. Oslonite se na svoj fen, na četku za feniranje i na velike viklere.

Kako stilizovati Monica haircut?

Kada operete kosu, ostavite je da se prosuši u peškiru. Zatim, nanesite penu za kosu kako biste kreirali ekstra volumen u toku sušenja. Zatim, kosu sušite prebačenu preko glave i držive fen tako da vam topao vazduh dolazi odozgo. Onda sledi malo teži deo, ali ne brinite, nakon drugog puta će sve biti mnogo lakše. Potrebno je da podelite kosu u tri sekcije. Potom, četkom za feniranje isfenirajte kosu ka unutra ili ka spolja, kako god vam odgovara. To ponovite sa svim “sekcijama”. Na kraju stavite papilotne kako bi se kreirao dodatni volumen. Dovoljno je da ih držite pola sata do sat i kosa će vam biti bouncy. Monica haircut se najviše oslanja na volumen. Kada to postignete postigli ste sve.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o pilingu kože glave

Naslovna fotografija: instagram.com/iconsvintage_

Milica Antić

Comments