Monohromatski makeup look je trenutno jako popularan. I biće sve popularniji. Što potpuno ima smisla, jer stvarno izgleda strava. Nismo sigurni kada je došlo do kreiranja monohromatskog makeupa jer smo samo u jednom momentu primetili da je svuda oko nas. Naravno, poznate ličnosti su mnogo pre nas počele da nose ovaj look, a videli smo ga na JLo, Seleni Gomez, Gisele i, naravno, Kim Kardashian. U čemu je stvar?

Monohromatski makeup look

Šta podrazumeva monohromatski makeup? U pitanju je tehnika nežnog uklapanja i blendanja nijansi, bilo da je u pitanju samo jedan ton ili kombinacija sličnih i komplementarnih tonova. Potrebno je da sve nijanse na vašem licu sarađuju i da na kraju kreirate koherentan look. Ono što ga izdvaja od drugih lookova koji su takođe dobro izblendani je to što je on izuzetno nežan i stoji svima.

Ako želite da se našminkate monohromatski potrebno je da pre svega obezbedite sebi dobre četkice za blendanje. Oslonite se na četkice pune volumena i uspećete da rekreirate svaki look. Ono što možete da uradite kako bi vaš look bio još bolji je da uklopite nijansu senke sa bojom karmina i rumenila.

Kada se obrazi, usne i oči slažu – to je pravi monohromatski izgled. Ovaj trend je savršen za jesen, upravo zato što tada, uglavnom, nosimo neutralne boje ili jednobojne autfite. Zato je sada savršeno vreme da pripremimo svoje omiljene nijanse senki i karmina i spremne dočekamo jesen.

All peach everything

Roze i boja kajsije su savršene nijanse sa kojima možete postići monohromatski efekat. Ako koristite kremasta rumenila isprobajte ih i na očima. Nanesite rumenilo prstima i lepo ga utapkajte, zatim pređite četkicom kako ne bi ostale oštre linije. Ukoliko boja nije dovoljno intenzivna – nanesite senke koje su iste boje, samo malo tamnije nijanse, i tako ćete kreirati nežni prelaz iz jedne nijanse u drugu.

@stxph.h #ad love a multi-stick that I can use for everything! Using @ZARA color stick for a super easy, barely-there, monochromatic look 💕 #sponsored #fypシ #rosymakeup #barelytheremakeup #grwmmakeup ♬ EARN YA – Xavier White

Nude is my second name

Nude je boja jeseni! Koliko god mi pokušavali da damo prostora svim nijansama crvene i braon – nude je ipak svačiji favorit. Ako se odlučite za nude karmin i sjaj koji ćete staviti preko – potrebno je i da izaberete dve braon nijanse koje će na najprirodniji način naglasiti vaše oči.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ash K Holm (@ash_kholm)

Monohromatski wow look

Naravno, uz monohromatski look možete malo i da eksperimentišete. Na primer, dodajte ajlajner ili šljokice. Ono čega bi trebalo da se pridržavate je to da sve ipak ostane u jednoj boji, samo menjajte nijanse. Ako želite, počnite od usana – tako ćete znati koje će boje biti ostatak makeupa.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hung Vanngo (@hungvanngo)

Peachy

Boja breskve je definitivno svačiji favorit kada je monohromatski makeup look u pitanju jer je prosto najlakše uklopiti je uz karmin i rumenilo. Nanesite peachy senku najpre na kapak, zatim četkicom za blendanje razvucite nijansu do ivica kapaka. Kako bi sve bilo savršeno, istu senku nanesite i na donji kapak, a zatim bež krejonom pređite unutrašnji deo donjeg kapka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Coffee

Potpuno istu stvar možete da uradite i sa braon nijansama. Samo pronađite nijansu karmina koja će vam najlepše stajati, zatim istu boju iskoristite za oči. Nemojte da zaboravite da je sve u tome kako koristite tranzitne nijanse, zato posvetite dovoljno vremena tome da sve lepo sjedinite.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hung Vanngo (@hungvanngo)

Naslovna fotografija: instagram.com/hungvanngo

Milica Antić

Comments