Umorili ste se od potrage za ljubavlju. Razočarali ste se toliko puta. Počinjete da mislite da ili ne znate šta je to ljubav, ili to što tražite, ne postoji. Počinjete da sumnjate u svoj pogled na svet i doživljaj ljubavi, u sve što ste učinili da tu perspektivu proširite i produbite. Možda ste još uvek vezani za neki stereotip, o tome da ljubav treba da vas upotpuni, da treba da pronađete partnera sa kojim ćete živeti, sa kojim će vam veza „uspeti“, da treba da budete zaljubljeni, da želite, čeznete, da se trudite. Možda je za vas ta potraga zapravo, ono što vas drži, što vam daje intenzitet i gorivo da nastavite, a sada ste umorni od toga. Hteli biste već jednom da završite sa tim, našli ili ne, ono što verujete da tražite. Možda ne tražite nekog, neku posebnu osobu koju biste voleli. Možda ste je već našli, ali sa njom ne možete da ostvarite ono što zamišljate kao uspešnu vezu. Možda ste sve pogrešno shvatili, ili ono što svi drugi znaju i shvataju, za vas ne važi. 

Možda ljubav jeste ono što želite, ali uopšte nije ono što vam je potrebno.

Možda vam je potrebno okončanje potrage. Kroz oproštaj, možda. Možda treba da oprostite svima koji su vam slomili srce, kao i sebi što ste verovali i davali se i što se nikada niste „opametili“ pa ste ponavljali povređujuće obrasce. 

Možda vam je potreban mir, spokoj

Osećanje da je sve dobro i da ste u redu sami sa sobom, u mraku, u kome se zadovoljno prepuštate snu, umesto da ležite budni i pitate se šta ste uradili pogrešno, ili kako bi vam se život odvijao da ste u nekom trenutku postupili drugačije. Da prihvatite svoju prošlost i prestanete da krivite sebe zbog odluka i izbora. Da prestanete te odluke i izbore da shvatate kao greške. 


Možda vam treba isceljenje

Od emotivnih povreda koje ste sami sebi naneli, koje su vam naneli oni kojima ste najviše verovali i čija je dužnost bila da vas štite i podržavaju. Da se izlečite od trauma i toksičnih obrazaca ponašanja i da štitite, negujete i podržavate sami sebe. 

Možda vam je potrebna istina. 

Sposobnost da prigrlite svoju bol, da budete sa sobom i da ne krivite nikog, da ne jurite nikog i da ni od koga ne očekujete ništa. I da od toga ne postanete ogorčeni i zatvoreni, već da ostanete otvoreni i ranjivi, da ne očvrsnete na način na koji vas svet tera da to učinite. Da stvorite fluidnost i elastičnost, umesto oklopa i okorevanja. 

Možda vam treba razumevanje. 

Da razumete sebe i svoje životno putovanje. Onaj razlog zbog koga ste morali da ga preduzmete. Smisao. Da biste mogli da shvatite da svaki gubitak koji ste podneli i svaka lekcija koju ste savladavali, dovodi sve bliže odredištu. 

Comments