Svi smo imali te dane u kojima znamo da bi trebalo da operemo kosu, ali jednostavno, to na kraju ne učinimo. Mrzi nas, umorni smo, teško nam je, pronalazimo silne izgovore ubeđujući sebe da izgleda okej – da bismo na kraju prekasno shvatili da nam kosa izgleda katastrofalno, i da tako ne možemo da izađemo iz stana. A tada je već prekasno i nemamo vremena da je operemo. S obzirom na to da smo se i same našle u ovakvim situacijama nebrojeno puta, istražile smo koje će to frizure na lak i brz način da učine da naša masna kosa izgleda kao da je “namerno” takva, i ne samo da je namerno takva, već da i dobro izgleda. Da, takve frizure postoje, a u nastavku vam predstavljamo čak osam različitih primera! 

Zalizana niska punđa

Zalizana niska punđa je uvek dobar izbor za one dane kada vam kosa nije tako čista. Kosu možete zalizati u potpunosti, sa razdeljkom po sredini ili sa strane, a pazite samo da je temeljno i pravilno začešljate pre nego što je čvrsto uvežete gumicom. Kada je uvežete možete jedan pramen ostaviti da viri iz punđe, a zatim celokupnu frizuru isprskajte lakom za kosu tako da ostane savršeno fiksirana. Kada ovako vežete kosu, odličan detalj su velike i upadljive minđuše.

Kratka zalizana kosa

Za sve one kratkokose devojke, ovo je perfektna frizura za dane u kojima vam je kosa masna. Jednostavno zaližite kosu gelom ili voskom za kosu, tako što ćete je spontano gurati unazad i nameštati dok ne dobije onaj oblik koji želite. Ona će nakon nameštanja verovatno izgledati kao namerni wet hair look, a to je upravo ono što i želite da postignete. Isprskajte je lakom za kosu i slobodno nanesite upadljiviju šminku, koja će odlično izgledati na vašem licu koje je otkriveno usled zalizane kose.

Konjski rep u stilu devedesetih

Visoki konjski rep uklopljen sa puštenim pramenovima zalizanim u stranu bio je popularan tokom devedesetih godina, a ova retro frizura ne samo što se vratila u modu već i odlično izgleda kada se napravi od masnije kose. Masna kosa će učiniti da lakše napravite ovu frizuru, a daće joj i onaj sjaj koji su nekada žene i devojke lažirale lakom i gelom za kosu.

Stajliš rajf za kosu

Ako imate dugu, ravnu kosu i ničime niste zadovoljni – rajf je savršeno rešenje. Ali, imajte na umu da bi trebalo da odaberete stajliš, savremen i neobičan rajf za kosu koji je sam po sebi aksesoar koji će odvući pažnju sa vaše kose. Trenutno je izbor neobičnih rajfova izuzetno veliki, a oni će vam prekriti teme i onaj deo kose koji izgleda najmasnije, dok će vam ostaviti slobodnim krajeve koji će se blago sijati, taman onoliko koliko treba.

Comments